Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο

Πρώτη επίσημη επίσκεψη ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο
Η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή, δήλωσε ότι οι νέες τουρκικές απειλές για τις ερευνητικές γεωτρήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, δεν είναι άσχετες με τη σημερινή μονοήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, την πρώτη στην ιστορία της Μεγαλονήσου.
Στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου και όχι της Λάρνακας θα προσγειωθεί τελικά, κάτω από....
δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, το αεροσκάφος του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νεντανιάχου, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα μονοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μαρκουλλή ανέφερε ότι προσπάθεια της Τουρκίας είναι να δείξει την ισχύ της στην περιοχή ενόψει της επίσκεψης Νετανιάχου.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτή εντάσσεται και η μεγάλη τουρκική άσκηση με πραγματικά πυρά, σε περιοχές της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κύπρου.
Οπως είπε η ίδια, η Τουρκία δέσμευσε μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει μέρος του οικοπέδου 12 και άλλα οικόπεδα για τη στρατιωτική της άσκηση.
Πρόκειται, ανέφερε, για προκλητική και παράνομη ενέργεια, ενώ πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα προβεί σε διαβήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.
Στο μεταξύ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει την πεποίθηση ότι η επίσκεψη του ισραηλινού Πρωθυπουργού θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών προς όφελος της ειρήνης, της συνεργασίας και της σταθερότητας στην περιοχή.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι οι επισκέψεις Ισραηλινών ηγετών στην Κύπρο, όπως και του προέδρου Χριστόφια στο Ισραήλ, «αποτελούν τεκμήριο του υψηλού επιπέδου των σχέσεων Κύπρου και Ισραήλ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια,παρουσιάζουν δυναμική περαιτέρω ενίσχυσης και ανάπτυξης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ ζήτησε το αεροσκάφος του κ. Νεντανιάχου, ο οποίος είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός του Ισραήλ που επισκέπτεται την Κύπρο, να προσγειωθεί στην αεροπορική βάση  «Ανδρέας Παπανδρέου» της Πάφου
Το αίτημα προκάλεσε χθες βράδυ προβληματισμό στην Λευκωσία,  η οποία φοβήθηκε αντιδράσεις από διάφορες πλευρές.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Λευκωσία διευκρίνισε ότι ο δίαυλος του διεθνούς αεροδρομίου της Πάφου είναι κοινός με αυτόν της αεροπορικής βάσης.
Κατόπιν αυτού το Ισραήλ αποδέχτηκε την διευθέτηση για προσγείωση του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες πληροφορίες έφεραν το Τελ Αβίβ, να ενδιαφέρεται για χρήση της αεροπορικής βάσης  «Ανδρέας Παπανδρέου» από Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"