Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ο χιονιάς επιμένει, πέφτει και πάλι η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Σημαντική πτώση αναμένεται να παρουσιάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. 
Στα πελάγη οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.
Σήμερα,
Πέμπτη....
στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί ο υδράργυρος έδειξε -2 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και στα Γρεβενά, -1 στη Φλώρινα, -5 στο Νευροκόπι, 3 στη Θεσσαλονίκη και 4 βαθμούς Κελσίου στην Αλεξανδρούπολη.


Στα ορεινά του νομού Γρεβενών εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περισσότεροι από 35 οικισμοί, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, που έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.


Στο μεταξύ, κλειστοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Νεοχωρίου - Βαρβάρας και Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην ορεινή Χαλκιδική, καθώς και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ιερισσού.


Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Πέλλας, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Ροδόπης, των Τρικάλων και της Καρδίτσας.


Την
Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, την ανατολική στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.


Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.


Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη 8 μποφόρ και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"