Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αντιδράσεις για την κατάργηση ΟΕΕ και ΟΕΚ

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε 2.700 ξενοδοχεία, 900 πρακτορεία τουριστικών λεωφορείων, 150 θεατρικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες οικοδομικές επιχειρήσεις σ' όλη τη χώρα, εκτιμούν ότι θα προκαλέσει η κατάργηση του ΟΕΕ και του ΟΕΚ, οι εργαζόμενοι των δύο οργανισμών. 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής τους χθες στη Θεσσαλονίκη, επισήμαναν ότι θα πληγούν ακόμη....
χιλιάδες επιδοτούμενοι λήπτες στεγαστικών δανείων και δικαιούχοι, οι οποίοι αναμένουν να λάβουν τις κατοικίες τους από προγράμματα ανέγερσης σ' όλη τη χώρα.


Μάλιστα, απέδωσαν τα κίνητρα για την κατάργηση στη «μεγάλη ακίνητη περιουσία και τα αποθεματικά των δύο οργανισμών, καθώς και στην παραγραφή των χρεών του ΙΚΑ προς αυτούς», συμπληρώνοντας ότι «αυτή η περιουσία ανήκει αποκλειστικά στους δικαιούχους». Επιπλέον εξέφρασαν ανησυχία για το μέλλον των 1.400 εργαζομένων (από 700 στον κάθε ένα από τους δύο οργανισμούς), αλλά και των 25 παιδικών σταθμών του ΟΕΕ, που φιλοξενούν 2.300 παιδιά φτωχών οικογενειών.

Απώλειες
Για λανθασμένη και άστοχη απόφαση, η οποία πλήττει 230 ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΕΕ και μοιράστηκαν πέρσι 4 εκατ. ευρώ, κάνει λόγο η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής. «Είναι προφανές ότι αυτοί που συνέλαβαν την ιδέα να εξοικονομηθούν έσοδα από αυτήν την κατάργηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι δημιουργούν πολλαπλό κοινωνικό θέμα, ανεργία, αλλά και τουλάχιστον αντίστοιχη μείωση εσόδων του κράτους από ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές και φόρους», επισημαίνει η Ένωση και συνεχίζει λέγοντας πως «είναι σαφές ότι η όποια άνοδος των μεγεθών του τουρισμού το 2011 δεν επιμερίστηκε ισομερώς σε όλους τους κλάδους, μάλιστα η μεγάλη μάζα των μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων τα οποία δραστηριοποιούνται σε περιοχές που υποδέχονται Έλληνες, κατέγραψαν οδυνηρές απώλειες για ακόμη μια χρονιά».

«Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι ένα εργαλείο με αποδεδειγμένη ωφέλεια, τόσο για τους δικαιούχους (από ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις) όσο και για τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιφέρειας», προσθέτουν οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής και καταλήγουν τονίζοντας πως «άλλες ανταγωνίστριες χώρες έχουν επεκτείνει τα αντίστοιχα προγράμματα, επιδοτώντας τουρισμό τρίτης ηλικίας από την Ε.Ε., αντιμετωπίζοντας έτσι την ανεργία και την εποχικότητα, προσφέροντας συνάμα και κοινωνικό έργο».

«Θρίλερ»
Χθες, για περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε το «θρίλερ» με τους δύο εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής κατοικίας να απειλούν ότι θα πέσουν στο κενό από το δεύτερο όροφο του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση του ΟΕΚ. Ο σύζυγος μεταπείστηκε νωρίς και κατέβηκε από το περβάζι του κτιρίου, ωστόσο, η γυναίκα του συνέχισε να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει.Τελικά, η εργαζόμενη στον ΟΕΚ, μεταπείστηκε από το διαπραγματευτή και αποχώρησε. Το ζευγάρι διαμαρτυρήθηκε με τον τρόπο αυτό για το κλείσιμο του Οργανισμού λέγοντας ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά με δύο παιδιά, το ένα εκ των οποίων αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Εν τω μεταξύ, άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας και των θέσεων εργασίας στους δύο Οργανισμούς ζήτησε η ΓΣΕΕ.
 v2.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"