Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ξεπερνούν τα 2 εκατ. τα οχήματα χωρίς σήμα ασφάλισης

Μ

ικραίνει επικίνδυνα ο στόλος των οχημάτων στα οποία χορηγούν σήμα οι ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω της απόφασης εκατοντάδων χιλιάδων κατόχων ΙΧ αυτοκινήτων να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην εκπνοή του 2011, καθώς και κατά τις πρώτες ημέρες του 2012.
Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπολογίζεται ότι στις εφορίες....
κατατέθηκαν πινακίδες για 400.000 έως 500.000 οχήματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αυτοκινήτων που παραμένουν χωρίς σήμα ασφάλισης μαζί με μετά ανασφάλιστα, που βέβαια και αυτά αυξάνονται, να έχει πλέον ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, οι ασφαλιστικές εταιρείες μετρούν φέτος απώλειες στα έσοδά του κλάδου και από την αλλαγή των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών τους. 

Οι ασφαλισμένοι στην προσπάθειά τους να περιορίσουν το κόστος ασφάλισης επιζητούν τον περιορισμό των ασφαλιζόμενων κεφαλαίων για τον κίνδυνο της κλοπής (μερικής - ολικής), όπως και την καταστροφή του οχήματος από φωτιά, φυσικά φαινόμενα ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Άλλοι πάλι επιλέγουν να ασφαλιστούν μόνο για τις βασικές καλύψεις –υλικές ζημιές σωματικές βλάβες- εξαιρώντας από το «πακέτο» ασφάλισης κάθε συμπληρωματικό κίνδυνο.

Πρόκειται για επιλογές των ασφαλισμένων που επιδεινώνουν τη θέση των ασφαλιστικών εταιρειών σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι οι δείκτες παραγωγής παραμένουν στο κόκκινο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"