Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οδηγίες για τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από το ΙΚΑ Καλαμάτας

Οδηγίες δίνει το ΙΚΑ Καλαμάτας, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται όσοι προσέρχονται για εξέταση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που λειτουργεί περίπου 1 μήνα.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «μετά από 1 μήνα λειτουργίας του ΚΕΠΑ και την αξιολόγηση των στοιχείων, διαπιστώνουμε ότι η πλειοψηφία των προσερχόμενων δεν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ούτε την ενημέρωση από τον φορέα που τους παραπέμπει.
Για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας....

των ενδιαφερόμενων, αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι τηρούν την κατωτέρω διαδικασία:
1. Οσοι ενδιαφέρονται για συνταξιοδότηση ή οποιαδήποτε άλλη παροχή τύπου σύνταξης ή οικονομική ενίσχυση αναπήρων από την πρόνοια, να εφοδιάζονται παραπεμπτικά από τον φορέα που τους παραπέμπει.
2. Οσοι χρειάζονται την γνωμάτευση ΚΕΠΑ για άλλους λόγους (π.χ. φορολογικούς, ατέλειας στις συγκοινωνίες κ.λπ.), αντί του παραπεμπτικού πρέπει να προμηθεύονται παράβολο αξίας 46,14 ευρώ από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ.
3. Αίτηση ΚΕΠΑ την οποία προμηθεύονται από τον φορέα τους, την γραμματεία ΚΕΠΑ. Οσοι επιθυμούν, υπάρχει δυνατότητα προμήθειας της αιτήσεως και των οδηγιών από την ιστοσελίδα και ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο www.ika.gr.
4. Εφ’ όσον συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα ιατρικά δικαιολογητικά απευθύνονται τηλεφωνικά στην γραμματεία του ΚΕΠΑ, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 27210 63362 ή προσέρχονται, εφ’ όσον το επιθυμούν, στη γραμματεία του ΚΕΠΑ προκειμένου να τους οριστεί ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.
5. Κατά την ορισθείσα ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά, πρωτότυπα και φωτοτυπίες, οι οποίες πρέπει να είναι επικυρωμένες εφ’ όσον δεν προσκομίζονται τα πρωτότυπα:
α) Την αίτηση ΚΕΠΑ συμπληρωμένη σύμφωνα με τις συνημμένες σε αυτήν οδηγίες, β) αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, γ) βιβλιάριο ασθενείας, δ) ΑΜΚΑ ή Κάρτα Ευρωπαίου Ασφαλισμένου, ε) ιατρικά πιστοποιητικά και εξετάσεις τελευταίου τετραμήνου στα οποία πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο AM - ΤΣΑΥ και ο ΑΜΚΑ του γιατρού. Προσοχή: Κουπόνια για σειρά προτεραιότητας δεν θα διατίθενται, θα ισχύει μόνο το τηλεφωνικό ραντεβού.
Ημέρες προσέλευσης για κατάθεση δικαιολογητικών είναι Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 12 μ.-2 μ.μ. και κάθε Πέμπτη 8 π.μ.-1 μ.μ.»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"