Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

«Οργή, απαισιοδοξία και ανασφάλεια» βιώνουν οι νέοι στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στην κατεστραμμένη από τους πολιτικούς της νέα γενιά των 20-30 ετών στην Ελλάδα, έκανε η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ενώ «φιλοξένησε» στο ρεπορτάζ της και πολλούς Έλληνες αυτής της ηλικίας, που παραθέτουν τα όσα τραγικά βιώνουν! 
«Οι νέοι Έλληνες έχουν βαρεθεί να περιμένουν ένα....
απαντητικό mail από τους εκατοντάδες εργοδότες στους οποίους έχουν στείλει βιογραφικά είτε υπαμείβονται και ετεροαπασχολούνται σε δουλειές του ποδαριού», όπως αναφέρει το δημοσίευμα.
Στην Ελλάδα των αλλεπάλληλων μέτρων λιτότητας δεν μένουν και πολλά περιθώρια επιλογής. «Να παραμείνουν στην Ελλάδα φτωχοί ή να μεταναστεύσουν, αυτό είναι το δίλημμα των νέων της χώρας» συνεχίζει η συντάκτρια του ρεπορτάζ.
Αναπόφευκτα υπενθυμίζεται, ότι οι Έλληνες έχουν γνωρίσει και στο πρόσφατο παρελθόν την μετανάστευση:
«Αντίθετα με την δεκαετία του ’60 που εγκατέλειψαν τη χώρα χιλιάδες άτομα για να απασχοληθούν σε θέσεις χαμηλών προσόντων, αυτή τη φορά όσοι φεύγουν, είναι διπλωματούχοι και μάλιστα υψηλής κατάρτισης.
Όσοι μένουν έχουν να αντιμετωπίσουν μια οικονομία σε βαθιά ύφεση κι άλλοι σκέφτονται να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους, να γίνουν δηλαδή εσωτερικοί μετανάστες», σημειώνει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος. Για όσους επιλέγουν τους δρόμους της διαμαρτυρίας, η επιλογή έχει άλλος κόστος. «Είναι τόσο μεγάλη η βία που ασκεί η αστυνομία στις πορείες… Σε τι ωφελεί;» διερωτάται μία 30χρονη κοπέλα από την Αθήνα.
«Η 9η Οκτωβρίου θα είναι για κάποιους μέρα απεργίας, όμως για άλλους θα είναι η μέρα αναχώρησης για το εξωτερικό με «ανοιχτό» εισιτήριο χωρίς επιστροφή» καταλήγει το άρθρο.
Η γενιά των 20αριδων και των 30αριδων της Ελλάδας … μια γενιά δίχως παρόν, δίχως δικαίωμα στο μέλλον, με κατεστραμμένους κόπους, όνειρα, ελπίδες, προσθέτουμε εμείς!

Prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"