Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

"Θα δεχτώ ταπεινώσεις, αν ωφελούν τη χώρα"

Αναφερόμενος στην απαξιωτική πολλές φορές στάση των ξένων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνει ότι οφείλει να δεχτεί ταπεινώσεις αν αυτές ωφελούν τη χώρα.

"Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται", τονίζει χαρακτηριστικά.
Με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, διαμηνύει πως....
η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη τη στιγμή που οι πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί κοινός τόπος στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο.
 
Ειδικότερα επισημαίνει πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.
Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία σημειώνει πως διαμορφώνεται ένα σχήμα, που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια.
Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, όπως αναγνωρίζει, είναι πολλά δύσκολα.
Εμφανίζεται, δε, αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.
Επιτίθεται με σφοδρότητα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, καλώντας τον να απαντήσει "αν είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"