Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Χ.Α.: Πιέσεων συνέχεια υπό το φόβο της αναδιάρθρωσης χρέους

Oι αισθητές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές εν μέσω έντονων ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρώπη και εικασιών για την αναδιάρθρωση του Eλληνικού χρέους οδήγησαν σε απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο γενικός δείκτης  υποχώρησε σε χαμηλά 14 ετών κλείνοντας με πτώση 2,60% στις 1.354,63 μονάδες.
Οι τράπεζες που διατηρούν σημαντικό μέρος ελληνικών ομολόγων στα χαρτοφυλάκιά τους πραγματοποίησαν.... βουτιά καταγράφοντας πτώση 6,56%.
«Όλη αυτή η ανησυχία για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους και οι επικείμενες αναθεωρήσεις της αξιολόγησης από τους ξένους οίκους οδήγησαν σε αυτές τις πιέσεις στις τράπεζες», σχολίασε ο Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.
Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση εξετάζει πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
H μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 6,62% σημειώνοντας απώλειες τριπλάσιες του κλάδου πανευρωπαϊκά.
Το spread του ελληνικού δεκαετές ομόλογου αναφοράς  διαμορφώνονταν στις 969 μονάδες βάσης το απόγευμα, έναντι του αντίστοιχου γερμανικού, αφού νωρίτερα στην ημέρα είχε βρεθεί στα επίπεδα των 990 μονάδων.
Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου, απώλεσε -5,03% και η EFG Eurobank -9,72%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ότι αναμένει φέτος διπλασιασμό των κερδών της τράπεζας από τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Ευρώπη.
Ο δείκτης εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχώρησε 3,5% με τον ΟΠΑΠ να σημειώνει κέρδη 3,09%.
Δημοσίευμα στον εγχώριο τύπο ανέφερε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και πάλι το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Το υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλια.
H αξία των συναλλαγών  διαμορφώθηκε στα 97,35 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν συνέχεια των πτωτικών τάσεων το επόμενο διάστημα.

v2.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"