Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Παραπομπή για τρεις από τους πέντε πρωην Υπουργούς της Ν.Δ

Παραπομπή για τρειςΣτο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται οι κ.κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός και Πέτρος Δούκας, για ποινικές ευθύνες στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου
Για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη δεν.... συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες 151 ψήφοι και δεν ασκήθηκε δίωξη.

Τέσσερις από τους πέντε πρώην υπουργούς πήραν το λόγο λίγο πριν ξεκινήσει η μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, και μίλησαν όλοι για πολιτική δίωξη.

Ο Αλέξανδρος Κοντός, ο πρώτος εκ των πρώην υπουργών που πήρε το λόγο, μίλησε για αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του και τόνισε πως θα εξαντλήσει τους νόμους της χώρας και της Ευρώπης προκειμένου "να βρει το δίκιο του".

"Επί δύο χρόνια με κατασυκοφαντείτε και με διασύρετε χωρίς κανένα στοιχείο" ανέφερε ο Ευάγγελος Μπασιάκος στην ομιλία του και υποστήριξε ότι κατηγορείται επειδή ενήργησε απόλυτα θεσμικά.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης ευχήθηκε να μην βρεθεί κανένας στη θέση του και εξέφρασε την ελπίδα να μην κυριαρχήσει το "κομματικό πάθος, αλλά η συνείδηση και η αλήθεια".

Για "μαύρη σελίδα" για το ελληνικό Κοινοβούλιο έκανε λόγο ο Πέτρος Δούκας, σημειώνοντας ότι "πολλοί υπουργοί του ΠΑΣΟΚ θα βρουν μπροστά τους αυτά που κάνουν σήμερα". Παράλληλα, ανέφερε ότι θα κάνει ό,τι πρέπει για να προστατέψει τ' όνομά του.

Ο Θ. Ρουσόπουλος δεν παρέστη στη Βουλή, έστειλε όμως επιστολή.

Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη μυστική ψηφοφορία με σφοδρές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.
Αποχώρησε και ο ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"