Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά.

Τα αίτια της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε δύο πιλότους, βρίσκονται κρυμμένα στα μαύρα κουτιά των αεροσκαφών που βρέθηκαν στο βυθό, αλλά το ένα δεν στάθηκε δυνατό να ανελκυθεί λόγω βάθους. 
Πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για.... ανθρώπινο λάθος.
Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει το μαύρο κουτί του διθέσιου F-16 που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από βάθος 920 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Ο καταγραφέας πτήσεων θα αποσταλεί σήμερα σε αρμόδιο εργαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες έτσι ώστε να αναλυθούν και να εξαχθούν τα στοιχεία της πτήσης που οδήγησαν στη σύγκρουση των δυο μαχητικών αεροσκαφών.
Όσον αφορά το δεύτερο μαύρο κουτί, του μονοθέσιου F-16, εντοπίστηκε σε βάθος 1800 μέτρων και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανασυρθεί.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν ενδείξεις ότι τα δύο αεροσκάφη την ώρα της σύγκρουσης, δεν είχαν λάβει τις ενδεδειγμένες πορείες με αποτέλεσμα οι χειριστές να μην έχουν οπτική επαφή.
Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που θα προκύψουν από την ανάλυση του μαύρου κουτιού θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη σύνταξη του τελικού πορίσματος για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.
  news247.gr | Η επικαιρότητα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"