Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Μαραθόλακκα :Δικαστικό "Βατερλώ" για Δήμο και Επιμελητήριο

ImageΣ’ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ δικαστικό «Βατερλώ» για τη Δημοτική Αρχή εξελίχθηκε η υπόθεση με τη Μαραθόλακκα. Χθες, στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αλλά και ο Δήμος Καλαμάτας για την παράταση λειτουργίας της Μαραθόλακκας, ως χώρου....
εναπόθεσης των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ως γνωστόν, η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, αλλά η συζήτηση αναβλήθηκε μετά από αίτημα της πλευράς των κατοίκων και των επαγγελματιών του Ταϋγέτου, λόγω απουσίας γραμματέως από την Έδρα.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, η πρόεδρος της Έδρας Μαρία Δανιήλ δεν έκανε δεκτό το αίτημα για παράταση στη λειτουργία της χωματερής.
Μετά από συνεννόηση των δύο πλευρών εκείνο που αποφασίστηκε είναι ότι η Μαραθόλακκα παραμένει ανοικτή μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του Δήμου Καλαμάτας και του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Soukos Robots», Κ. Σούκου, ότι μέχρι τότε η μονάδα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
Εφόσον ο συγκεκριμένος όρος δεν ικανοποιηθεί, τότε η χωματερή θα πρέπει να κλείσει, με ανυπολόγιστες, σε μια τέτοια περίπτωση, συνέπειες για τη Δημοτική Αρχή αλλά και τους δημότες. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατέθεσε κατά τη χθεσινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τη Μαραθόλακκα, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της μονάδας και τις προοπτικές του συγκεκριμένου συστήματος.
Δηλώσεις Α. Κατσά
Σχολιάζοντας στο περιθώριο της διαδικασίας ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων και επαγγελματιών του Ταϋγέτου, δικηγόρος Αντώνης Κατσάς, την απόφαση του Δικαστηρίου, είπε: «Επικράτησε από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας η σωφροσύνη και αυτό που ζητούσαμε στις 3 Σεπτεμβρίου να κάνει δεκτό και να συμφωνήσουμε, κατηγορώντας μας μάλιστα ότι έτσι εκβιάζουμε το Δήμο και το κράτος, σήμερα ήρθε ο ίδιος και το ζήτησε ως δικό του αίτημα. Φυσικά από την πλευρά μας αυτό έγινε δεκτό, αφού εμείς ήμαστε εκείνοι που το είχαμε ζητήσει εξαρχής.
Να δοθεί, δηλαδή, ένας απαραίτητος χρόνος πλήρους λειτουργίας και εγκατάστασης της μονάδας. Αφού δούμε τα αποτελέσματα, δεν πέφτει ούτε ένα γραμμάριο σκουπίδι στη χωματερή και το παραγόμενο προϊόν από την επεξεργασία απομακρύνεται, εμείς δε θα έχουμε καμία αντίρρηση σε μια τέτοια εξέλιξη. Μάλιστα, αν όλα αυτά συμβούν, τίθενται και οι βάσεις, μέσω των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, να αποκατασταθεί πλήρως και η χωματερή. Αυτός θα είναι και ο τελικός μας στόχος.
Σήμερα ο Δήμος, μετά την αναβολή που ζήτησε, προσδοκούσε ότι θα πάρει και προσωρινή διαταγή. Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, όμως, εφαρμόζοντας το νόμο, δεν την έδωσε και απέρριψε το αίτημα. Αυτό σημαίνει ότι από τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να πέφτουν σκουπίδια στη Μαραθόλακκα.
Όμως, εμείς, για άλλη μια φορά, προκειμένου να απορρίψουμε τα όποια κακόβουλα σενάρια και τη δαιμονολογία της Δημοτικής Αρχής, δεχόμαστε μέχρι την εγκατάσταση του μηχανήματος και την πλήρη λειτουργία του, να μην ενεργοποιήσουμε την απόφαση. Ευχόμαστε η λύση Σούκου να είναι έτσι όπως μας την περιγράφουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"