Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για Βαλκάνια, Τουρκία, Κυπριακό.

Συγκαλείται το απόγευμα της Τρίτης, υπό την προεδρία του Υπουργού των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας ανέφερε ότι στη συνεδρίαση θα εξεταστούν οι....

εξελίξεις στα Βαλκάνια,τη Μέση Ανατολή, οι σχέσεις με την Τουρκία και το Κυπριακό.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο κ. Δρούτσας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να τον ενημερώσει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Ο Υπουργός των Εξωτερικών θα μετάσχει επίσης στο υπουργικό συμβούλιο που θα συγκληθεί τη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με αντικείμενο την προετοιμασία του Ευρωπαικού Συμβουλίου της 16ης Σεπτεμβρίου, το οποίο θα απασχολήσουν, κυρίως, οι σχέσεις της ΕΕ με τους στρατηγικούς εταίρους στην Ασία και οι σχέσεις με την Τουρκία.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, το Σάββατο και την Κυριακή, η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις εργασίες της ΔΕΘ, ενώ τη Δευτέρα ο Δ. Δρούτσας θα μεταβεί εκ νέου στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο θα μετάσχει και η αναπληρώτρια Υπουργός Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου.

ΤΟ ΒΗΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"