Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Αίγυπτος: Iσόβια κάθειρξη στον Μουμπάρακ

Αίγυπτος: Iσόβια κάθειρξη στον Μουμπάρακ (video)
Την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Χόσνι Μουμπάρακ για τη δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης που οδήγησε στην ανατροπή του πέρυσι ανακοίνωσε η αιγυπτιακή δικαιοσύνη.
Το δικαστήριο καταδίκασε με την ίδια ποινή και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χαμπίντ ελ-Αντλι για τη συμμετοχή του στις πολύνεκρες επιχειρήσεις καταστολής.
Ωστόσο....
αθώοι κρίθηκαν έξι πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών και συνεργάτες του υπουργού Αντλι σε σχέση με την εμπλοκή τους στις αιματηρές επιχειρήσεις καταστολής στις αρχές του 2011.
Το δικαστήριο αποφάσισε παράλληλα την παραγραφή των αδικημάτων των υιών Μουμπάρακ, Αλάα και Γκαμάλ. Ο δικαστής δεν ανακοίνωσε καμιά κατηγορία σε βάρος των δύο ανδρών, η δίκη των οποίων διεξάγετο μαζί με τη δίκη του πατέρα τους.
Μετά την ανακοίνωση της καταδίκης σε ισόβια του Μουμπάρακ, ταραχές ξέσπασαν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ έξω από το δικαστήριο, διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς διαμαρτύρονταν οργισμένοι για την απόφαση.
Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε ότι το δικαστήριο διέταξε τη μεταφορά του Μουμπάρακ στη φυλακή Τόρα, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο Μουμπάρακ θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"