Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Κομισιόν: Ενέκρινε 181 εκατ. ευρώ για οδικό άξονα στο Άκτιο

Κομισιόν: Ενέκρινε 181 εκατ. ευρώ για οδικό άξονα στο Άκτιο
Η Κομισιόν ενέκρινε την αποδέσμευση 180,9 εκατ. ευρώ για την κατασκευή οδικής αρτηρίας στη Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης στη χώρα
Πολλά μεγάλα δημόσια έργα υποδομής έχουν παγώσει στη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στην προσπάθεια περιορισμού του ελλείμματος. 
Το έργο αφορά....
σε οδική αρτηρία, μήκους 48,5 χιλιομέτρων, που θα συνδέει την περιοχή του Ακτίου με τον δυτικό άξονα Βορρά-Νότου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), θα καλύψει τα 180,9 εκατ. ευρώ από τα 232,43 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το έργο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν. 
«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο υποδομής που θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία», είπε ο Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, σχολιάζοντας την απόφαση. 
«Οι κοινές μας προσπάθειες να ξεπεράσουμε τα οικονομικά και τα τεχνικά προβλήματα αρχίζουν σταδιακά να αποδίδουν καρπούς. Αυτό και άλλα παρόμοια έργα θα συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων, δημιουργώντας άμεσες ευκαιρίες απασχόλησης», πρόσθεσε. 
Για την Ελλάδα προβλέπεται η διάθεση κοινοτικών διορθωτικών πόρων ύψους 20,4 δισ. ευρώ την περίοδο 2007-13, ωστόσο, η χώρα δεν μπορεί να καλύψει την συμμετοχή της με αποτέλεσμα να λιμνάζουν πόροι ύψους 15 δισ. ευρώ. 
v2.imerisia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"