Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Nέα κρούσματα εγκληματικότητας στη Μεσσηνία. Ανασφαλείς οι πολίτες!

Τρομοκρατημένοι είναι ξανά, τις τελευταίες μέρες, οι κάτοικοι της Τριφυλίας μετά τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας που σημειώθηκαν στην περιοχή. 
Χθες τα ξημερώματα λήστεψαν 68χρονη, μέσα στο σπίτι της, στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας και παραβίασαν κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας, ενώ στις αρχές της εβδομάδας παραβίασαν το καφεψητοπωλείο στο Σταθμό του ΟΣΕ. 
Παράλληλα, και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας άγνωστοι....
παραβίασαν εξοχικές κατοικίες και εξώπιστα αφαιρώντας από λιγοστά αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία, αγροτικά μηχανήματα μέχρι παλιές τηλεοράσεις.  
Τα νέα αυτά κρούσματα εγκληματικότητας προκαλούν φόβο, ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι, είναι απογοητευμένοι, προβληματισμένοι και θυμωμένοι από την αδρανή στάση της Πολιτείας απέναντι στους φοβερούς κινδύνους που αντιμετωπίζει η σωματική τους ακεραιότητα, η ζωή και η περιουσία τους , και φέρονται αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους καθώς πιστεύουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την εγκληματικότητα. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αντί να αυξάνονται, διαρκώς μειώνονται και οι αστυνομικοί υπάλληλοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αποτροπή τέτοιων θλιβερών συμβάντων και εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάτι τέτοιο να καταστεί, εκ των πραγμάτων, εφικτό.
Εφιαλτικές στιγμές έζησε χθες τα ξημερώματα στα χέρια δύο κακοποιών, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, 68χρονη στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας. Οι δύο δράστες στις 5 χθες το πρωί παραβίασαν την κύρια είσοδο του σπιτιού, προφανώς χρησιμοποιώντας κατσαβίδι και επιτέθηκαν στη γυναίκα η οποία βρισκόταν στο κρεβάτι της στο υπνοδωμάτιο. 
Λίγα λεπτά πριν, είχε φύγει από το σπίτι ο ιερέας σύζυγός της για να πάει λίγα μέτρα πιο πέρα στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, που πανηγύριζε. Όπως είπε η ίδια στο «Θ», άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και πετάχτηκε από την ύπνο. Νόμισε πως κάποιο τζάμι θα είχε σπάσει ή κάτι θα είχε πέσει και πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι γίνεται, δύο κακοποιοί, ψηλού αναστήματος και αδύνατοι, με μαύρα ρούχα, γάντια στα χέρια και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες full face  της επιτέθηκαν στο κρεβάτι με βίαια χτυπήματα. 
Μιλώντας σπαστά ελληνικά ζητούσαν επίμονα λεφτά και χρυσαφικά, ενώ την έβριζαν και την απειλούσαν, λέγοντας «τα λεφτά, παπά, τα λεφτά, χρυσαφικά». Όταν η έντρομη γυναίκα τους είπε να πάρουν ό,τι βρουν και να φύγουν, εκείνοι της απάντησαν «παπά, τα λεφτά» και την απείλησαν για τη ζωή της αναφέροντας τον Αλλάχ. 
Την χτύπησαν αρκετές φορές στα πλευρά, τα χέρια και το κεφάλι και της πήραν τα κοσμήματα που φορούσε. Στη συνέχεια τη σήκωσαν και την έβαλαν να καθίσει σε μια καρέκλα και συνέχισαν να την απειλούν και να ζητούν χρήματα και κοσμήματα. Έκαναν άνω – κάτω το υπνοδωμάτιο, άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια τις τσάντες του ιερέα συζύγου της και πέταξαν τα άμφια έξω. 
Αφού πήραν ένα σταυρό του ιερέα και  κάποια χρήματα, όπως και κοσμήματα αξίας βγήκαν από το δωμάτιο λέγοντας στη γυναίκα να μην κουνηθεί. Μετά από λίγα λεπτά και αφού δεν άκουγε,πια, το παραμικρό η 68χρονη σιγά – σιγά σηκώθηκε από την καρέκλα και πήγε στο σαλόνι όπου διαπίστωσε πως οι δύο κακοποιοί είχαν τραπεί σε φυγή και η κύρια είσοδος του σπιτιού ήταν ανοιχτή. 
Αμέσως ειδοποίησε συγγενικά της πρόσωπα για το συμβάν, ενώ επειδή πονούσε από τα χτυπήματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από όπου εξήλθε αφού τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις.  
Σημειώνουμε πως, όπως μας είπε τόσο η ίδια όσο και ο ιερέας σύζυγός της, στο σπίτι τους έχουν δεχθεί άλλες πέντε φορές, στο πρόσφατο παρελθόν, επίθεση από αγνώστους για ληστεία ή κλοπή. Το γεγονός, δε, ότι οι δράστες «χτύπησαν», λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση από το σπίτι του ιερέα συζύγου της 68χρονης, οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι, γνώριζαν πως ο σύζυγός της είναι ιερέας και θα πάει στην εκκλησία της Τερψιθέας και προφανώς θεωρούσαν πως επειδή το απόγευμα είχε τελεστεί Εσπερινός, θα είχε τα χρήματα από το παγκάρι στο σπίτι του.
Ένα άλλο περιστατικό που σημειώθηκε προχθές τη νύχτα και έγινε αντιληπτό χθες το πρωί συνέβη σε κρεοπωλείο στην κεντρική αγορά της Κυπαρισσίας
Άγνωστος ή άγνωστοι παραβίασαν μικρό παράθυρο στο πίσω μέρος του καταστήματος, όπου υπάρχει και το μοτέρ του ψυγειοκαταψύκτη, μπήκαν μπροστά στο εσωτερικό του καταστήματος, πήραν την ταμειακή μηχανή την οποία και έσπασαν αφαιρώντας χρηματικό ποσό και έφυγαν, όπως μπήκαν, χωρίς να πειράξουν ή αφαιρέσουν κάτι άλλο από το κατάστημα.
Πανομοιότυπο ήταν το «χτύπημα» αγνώστων τη νύχτα της Δευτέρας στο καφεψητοπωλείο στο Σταθμό του ΟΣΕ Κυπαρισσίας. Παραβίασαν πόρτα, όχι την κεντρική είσοδο, αλλά πλαϊνή και μπήκαν στο εσωτερικό του καταστήματος από όπου αφαίρεσαν το κουτί, μόνο, της ταμειακής μηχανής. 
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Στέλιος Μπέλης είπε στο «Θ» πως άνοιξαν την πόρτα με λοστό, μάλλον, πήραν το κουτί της ταμειακής μηχανής, που ήταν βαρύ από τα κέρματα που είχε μέσα, και δεν αφαίρεσαν τίποτα περισσότερο. 
Πριν λίγες μέρες είχαν επιχειρήσει να παραβιάσουν το ψυγείο των παγωτών που υπάρχει μπροστά στο κατάστημα, αλλά δεν τα κατάφεραν, ενώ πρόσθεσε πως, πριν από λίγο καιρό αφαίρεσαν τα καλώδια από τις κολόνες στο χώρο του Σταθμού. 
ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"