Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Έρευνα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας: Υπόθεση ενοικίασης μηχανημάτων οξυγόνου ψάχνει τώρα το ΣΔΟΕ

Πολύ φαίνεται ότι απασχολεί το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος η Μεσσηνία
Μετά τις έρευνες για πλαστά τιμολόγια ΦΠΑ αγροτών και τη διακίνηση φαρμάκων, τώρα το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει να ψάχνει μια καινούργια υπόθεση που σχετίζεται με τις ενοικιάσεις συσκευών οξυγόνου από ιδιωτική καλαματιανή επιχείρηση
Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα αφορά και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου Νίκο Κολετζάκη, οι περισσότερες γνωματεύσεις προέρχονται από....
γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Image
Όπως σημείωσε ο κ. Κολετζάκης, «υπάρχει και μία έρευνα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, την οποία δεν έχουμε ολοκληρώσει. Αφορά ενοικιάσεις οξυγόνων και κάνουμε ορισμένους συσχετισμούς. Διότι επιχείρηση που υπάρχει εκεί, έχει δηλαδή έδρα την Καλαμάτα, χωρίς να υποβάλλει δηλώσεις, χωρίς να υποβάλλει ΦΠΑ, παίρνει εξουσιοδοτήσεις από ασθενείς, και τις εξουσιοδοτήσεις αυτές (από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ) τις χρησιμοποιεί στον ΟΓΑ για να πάρει χρήματα». Στο ερώτημά μας για ποιο λόγο ο ασφαλισμένος μπορεί να εμπλέκεται σε κάτι τέτοιο, ο κ. Κολετζάκης μάς απάντησε: «Είμαστε ακόμη στην έρευνα. Γιατί το κάνει ή γιατί δεν το κάνει, εμείς διεξάγουμε την έρευνα τώρα και, όταν φτάσουμε σε διαπιστώσεις εν κατακλείδι, τότε θα μπορούμε να πούμε τι ακριβώς, για ποιον λόγο το έκανε, αν το έκανε ή δεν το έκανε. Σε πρώτη φάση, αυτό που έχουμε είναι ότι η εταιρεία, χωρίς να υποβάλλει δηλώσεις κ.λπ., από το 2006 και μετά εκδίδει στοιχεία από φορολογικό μηχανισμό, τα οποία δίνει στη συνέχεια στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ σαν απόδειξη για την ενοικίαση. Και επειδή η εταιρεία δεν τα παίρνει (σ.σ. τα χρήματα) από το Δημόσιο με τιμολόγιο δικό της, παίρνει εξουσιοδοτήσεις από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ».
Και προσθέτει ο κ. Κολετζάκης: «Ήδη σε μια περίπτωση που βρήκαμε προχθές, γύρω στα 100 τόσα άτομα είχαν κάνει εξουσιοδοτήσεις για να πάρει κάπου 200.000 ευρώ αυτή η επιχείρηση. Αλλά θα το δούμε και παραπέρα. Είμαστε ακόμη στην έρευνα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το νοσοκομείο. Χρησιμοποιούν τις γνωματεύσεις του νοσοκομείου. Οι περισσότερες γνωματεύσεις είναι από γιατρούς του νοσοκομείου. Μπορεί ο ασφαλισμένος να πήγαινε και στην Αθήνα να πάρει τη συσκευή. Αλλά ως επί το πλείστον πήγαιναν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία φορολογικά δεν υποβάλλει δηλώσεις, δεν κάνει τίποτα».
Ο κ. Κολετζάκης λέει ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη στην αρχική της φάση, ενώ στο ερώτημα εάν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ που έκαναν γνωματεύσεις, σημειώνει: «Δεν ξέρω αν ο ιδιώτης γιατρός έχει το δικαίωμα να κάνει γνωμάτευση. Με το ΙΚΑ δεν έχουμε ασχοληθεί μέχρι τώρα. Η έρευνα μας κατευθύνει. Θα δούμε πού θα μας πάει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"