Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων με πίεση στην πλευρά...Καμμένου!(Βίντεο)

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων με πίεση στην πλευρά...Καμμένου!
Και νέα σύσκεψη αύριο στο Προεδρικό με πίεση τώρα προς τον...Καμμένο που πάει το μεσημέρι στις 13:00 στο Προεδρικό! - Αρνητική αντίδραση Κουβέλη- Πρώτη αρνητική αντίδραση και Παπαδημούλη:'λένε τα ίδια, είναι μια αντίφαση'.
Χωρίς αποτέλεσμα η σημερινή σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια, με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
Θα γίνει προσπάθεια για νέα σύσκεψη αύριο με παρόντες όλους τους αρχηγούς πλην....
του κ.Μιχαλολιάκου
Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι προτείνεται κυβέρνηση προσωπικοτήτων αλλά και πάλι με συμμετοχή 4 τουλάχιστον κομμάτων-δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ.Τσίπρας θα πάει, αλλά το πρώτο σχόλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης) ήταν και πάλι...αρνητικό!
Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος ο κ. Παπούλιας πρότεινε κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων – μη πολιτικά πρόσωπα που θα στηριχθεί από το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό βουλευτών. 
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι διαφώνησε με κυβέρνηση προσωπικοτήτων και ότι επέμεινε στην πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξετάσει τη δυνατότητα σχηματισμού μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων, αλλά σημασία έχει ποια κόμματα θα στηρίξουν μία τέτοια κυβέρνηση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, δείχνοντας προς την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εδραία του πεποίθηση, όπως είπε, ότι πρέπει πρωτίστως να αναζητηθούν πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν «εφόσον είμαστε σε έκτακτη ανάγκη» τεχνοκράτες, ενώ επιτέθηκε στο Φώτη Κουβέλη για την «αλαζονική» άρνησή του να συμπράξει σε μία κυβέρνηση σε μία κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ «δεδομένων των περιστάσεων».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι είναι αναγκαία η ευρύτερη δυνατή στήριξη προκειμένου να είναι βιώσιμη μία τέτοια κυβέρνηση και τόνισε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να διερευνήσει τη γραπτή πρόταση που έχει καταθέσει ο Πάνος Καμμένος, η οποία έδινε περιθώρια στήριξης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Στο μεταξύ, ανοικτό το ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακόμη κι αν δε συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, άφησε πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος ο οποίος θα έχει συνάντηση αύριο το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων εφόσον συντρέχουν κίνδυνοι για την Ελλάδα, τότε το κόμμα θα παράσχει ανοχή σε κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από τα κόμματα.
Ως εθνικούς κινδύνους θεωρεί ο Καμμένος και ζητά να ενημερωθεί, αν υπάρχει θέμα άμεσης χρεοκοπίας της χώρας ή αν υπάρχει κίνδυνος στα εθνικά ζητήματα.
Υπό αυτές τις νέες συνθήκες δεν αποκλείεται αύριο να βρεθεί λύση για κυβέρνηση με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ανεξάρτητων και Δημοκρατικής Αριστεράς με στόχο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να βάλει τέλος στην ακυβερνησία και να διαπραγματευτεί με τους ξένους το Μνημόνιο.

Αρνητική και η αντίδραση του κ.Κουβέλη που χαρακτήρισε ήττα της πολιτικής και επέμεινε στην άποψή του για οικουμενική με προϋπόθεση να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Συνεχίζεται η προσπάθεια" τόνισε ο κ.Σαμαράς που επεσήμανε ότι μετά την άρνηση Καμμένου να διερευνηθεί η περίπτωση να στηρίξει άλλο κόμμα...
Νωρίτερα
Δήλωση, προσερχόμενος, έκανε νωρίτερα μόνο ο Αντώνης Σαμαράς: «Συνεχίζω και αγωνίζομαι, εξαντλώντας κάθε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης», είπε.
Οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είχαν συμφωνήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης, ζητώντας ωστόσο και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέθεσε πολλαπλώς την άρνηση του.

Επ' αυτού μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραβρεθεί στην αποψινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε για κατά μόνας συνάντηση μαζί του είτε για σύσκεψη με όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από τη Χρυσή Αυγή.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα, εξαπέλυσε αιχμές κατά του προέδρου της Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, τόνισε: "Εμείς όχι μόνο είπαμε ότι δεν θα πάμε, αλλά εκφράσαμε και τη δυσαρέσκεια μας γι' αυτή την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να βασιστεί μετά από αυτά που προέκυψαν από την διερευνητική φάση που περάσαμε. Έχει γίνει σύσκεψη με τους τρεις, έχουν γίνει δημόσιες τοποθετήσεις".


Και πρόσθεσε: "Θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πιο προσεκτικός, διότι φοβάμαι πάρα πολύ ότι περισσότερο αποσκοπεί στο να δημιουργηθούν εντυπώσεις γύρω από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για να αναζητηθεί μια πολιτική λύση, με βάση το ρόλο που πρέπει να παίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα".



Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως οι αποφάσεις του Κ. Παπούλια κινούνται οριακά εντός Συντάγματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Το εκτός Συνταγματικών ορίων είναι κάτι πολύ αυστηρό. Θα έλεγα όμως ότι κινείται οριακά εντός των Συνταγματικών πλαισίων".


Τη δυσφορία και τη δυσαρέσκειά τους για τη μη πρόσκληση του κόμματος στη σύσκεψη εκφράζουν στελέχη και βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, σημείωσε:


"Δεν κατανοούμε γιατί θα έπρεπε να εξαιρεθούμε από την αποψινή σύσκεψη, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"