Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Πήρε τα χρήματά του πίσω αναγκάζοντας την Τράπεζα της Ελλάδος να τα επιστρέψει.

ImageTα χρήματα αλλά και το... «αίμα» τους πίσω πήραν οι δικηγόροι της Καλαμάτας, με την επιστροφή του αποθεματικού τους, το οποίο είχε εν αγνοία τους ομολογοποιήσει η Τράπεζα της Ελλάδος λόγω PSI.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης και ο πρόεδρος του ΛΕΑΔΚ, Ηλίας Ανδριανόπουλος, ανακοίνωσαν «τη δικαίωση», όπως χαρακτηριστικά είπαν, των δικηγόρων της Καλαμάτας, μιλώντας, μάλιστα για....

«για κλοπή των χρημάτων τους».
 

«Μεγάλη κλοπή»
Τοποθετηθείς ο κ. Μαργέλης μίλησε για νίκη των δικηγόρων της Καλαμάτας, που θα συμπαρασύρει κι άλλες περιπτώσεις, ενώ υπενθύμισε τι είχε γίνει: «Στις 21 Μαρτίου 2012 είχε συντελεσθεί μεγάλη κλοπή των ταμειακών διαθεσίμων και λεηλασία των αποθεματικών των δικηγόρων της Καλαμάτας και ειδικότερα του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας των δικηγόρων από την Τράπεζα της Ελλάδος. Με μια πρωτοφανή τότε μεθόδευση, έξω από τα όρια της νομιμότητας, η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς καμία έγκριση και καμία ενημέρωση προς τους δικηγόρους, μετέτρεψε τα αποθεματικά σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μετά εντάχθηκαν στο PSI, με αποτέλεσμα να χαθούν οι οικονομίες των δικηγόρων».
Τα χρήματα στο λογαριασμό ήταν 191.919,59 ευρώ και στις 21/3 βρέθηκαν 58.690 ευρώ. Όμως, κι αυτά, όπως εξήγησε ο κ. Μαργέλης, είχαν μετατραπεί σε ομόλογα, που έληγαν το 2040 και το 2042.
«Ουσιαστικά, τα αποθεματικά είχαν εξανεμισθεί. Δεν είχαμε ούτε ένα ευρώ», σχολίασε ο κ. Μαργέλης.

Δύο μέρες πριν από τις εκλογές
Κατά τον κ. Μαργέλη, το θετικό αποτέλεσμα ήλθε από τους αγώνες των δικηγόρων, οι οποίοι κατέθεσαν ακόμα και μηνύσεις κατά στελεχών της τράπεζας. Όπως σημείωσε, αν είχαν ακολουθήσει το Δικηγορικό Σύλλογο κι άλλοι φορείς της Καλαμάτας που έχασαν χρήματα, κάτι θα είχαν κερδίσει.
Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη χρονική στιγμή επιστροφής των χρημάτων, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.
Από τα χρήματα έχει χαθεί ένα μικρό ποσό που αφορά τόκους, το οποίο ο κ. Μαργέλης χαρακτήρισε αμελητέο, και ήδη αυτά βρίσκονται σε λογαριασμό σε ιδιωτική τράπεζα.
Από την πλευρά του, ο κ. Ανδριανόπουλος σημείωσε πως από τότε που αποκαλύφθηκε τι έχει γίνει, δεν πέρασε μια ημέρα χωρίς να γίνουν κινήσεις για την επιστροφή των χρημάτων, ενώ μαζί με άλλους ΛΑΕΔΚ είχαν επισκεφθεί τους αρμοδίους στην Αθήνα.

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"