Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το πράσινο φως του Διοικητικού Συμβουλίου της «Φάρις» πήρε το μεσημέρι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία άμεσα θα οριστικοποιήσει τις κατ’ αρχήν συμφωνίες που έχει κάνει με τις χορευτικές ομάδες, οι οποίες θα έρθουν φέτος να δώσουν παραστάσεις, το οχταήμερο από 12 έως 19 Ιουλίου
Επίσης, το συμβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό του φετινού Φεστιβάλ, ο οποίος ανέρχεται στα 600.000 ευρώ, μειωμένος κατά....
100.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι, λόγω της οικονομικής κατάστασης βεβαίως.
Η Βίκυ Μαραγκοπούλου διαβεβαίωσε ότι παρά τη μείωση του προϋπολογισμού και το φετινό 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα είναι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και θα κρατήσει την ποιότητά του και το ιδιαίτερο στίγμα του. 
Άλλωστε, σημείωσε ότι πρώτιστο μέλημά της κάθε χρόνο είναι το κόστος του Φεστιβάλ να υπολείπεται του προϋπολογισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πέρσι ο προϋπολογισμός ήταν 700.000 ευρώ αλλά με μεγάλες προσπάθειες το κόστος περιορίστηκε σε λιγότερα από 600.000 ευρώ.
Όπως σημείωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια και φέτος θα έρθουν νέοι αλλά διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, από την Ευρώπη, την Αμερική αλλά και άλλες ηπείρους, όπως επίσης θα υπάρχει αφιέρωμα σε βετεράνο κορυφαίο καλλιτέχνη του σύγχρονου χορού, ενώ θα προσκληθούν, όπως κάθε χρόνο και ελληνικές χορευτικές ομάδες. Επιπλέον θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και το σεμινάριο χορού. Επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος θα γίνει στον τοπικό τύπο πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.
Η εισήγηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, έγιναν όμως κάποιες αναφορές για την αναγκαιότητα παρουσίασης ενός συνολικού απολογισμού αυτού του θεσμού και της προσφοράς του στην προβολή της πόλης και την υποστήριξη της τέχνης.
Όσον αφορά το θέμα του γενικού απολογισμού της Φάρις για το 2011, αυτό αποσύρθηκε διότι είχαν προλάβει να ενημερωθούν οι σύμβουλοι. 
Τόνισε πάντως ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Νίκος Μπασακίδης, ότι η Φάρις λειτουργεί με νοικοκυροσύνη και απόδειξη είναι ότι έχει πλέον πλεόνασμα και έχει κλείσει οριστικά η εποχή της ΔΕΠΑΚ με τις μεγάλες ζημιές.
Kalamata Journal (Ειδήσεις Πολιτική Σχόλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"