Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

4 κόμβοι θα συνδέσουν την Καλαμάτα με το νέο δρόμο

Με τέσσερις ισόπεδους κυκλικούς κόμβους θα συνδέεται ο περιμετρικός της Καλαμάτας με το οδικό δίκτυο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο ο Γιάννης Καρνέσης στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, αρμόδιος για τα έργα παραχώρησης Πελοποννήσου.
Ο Γ. Καρνέσης, ειδικότερα, γνωστοποίησε ότι δόθηκαν λύσεις για τους 4 προβλεπόμενους κόμβους στο πλαίσιο του περιμετρικού της Καλαμάτας -τους κόμβους....
Λεΐκων, Γιαννιτσανίκων, Νέδοντα (στην προέκταση της Αρτέμιδος) και Καρέλια (βορειοανατολικά από το καπνεργοστάσιο).  
Σημείωσε ότι όλοι οι κόμβοι θα γίνουν κυκλικοί στις απολήξεις τους με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.
Οπως είπε, ειδικότερα, στον κόμβο των Λεΐκων θα αρχίσουν εργασίες κατασκευής του, καθώς ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τον κλάδο προς την Αρεόπολη. 
Στον συνδετήριο κόμβο με τη Λακωνικής, που θα διαμορφωθεί στα Γιαννιτσάνικα, έχουν ξεκινήσει χωματουργικές εργασίες, ενώ για τον -συνδετήριο επίσης- κόμβο στο Νέδοντα (στην προέκταση της οδού Αρτέμιδος) θα χρειαστεί μια μερική τροποποίηση του σχεδίου πόλης στην περιοχή.
Τέλος, όσον αφορά στον κόμβο βορειοανατολικά της καπνοβιομηχανίας Καρέλια -για τη σύνδεση με την οδό Αθηνών-, το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών ενημέρωσε ότι η διαδικασία της απαιτούμενης απαλλοτρίωσης βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και έχουν ήδη δοθεί τα τελικά σχέδια.
Ο Γ. Καρνέσης, επανέλαβε επίσης ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχει παραδοθεί πλήρως λειτουργικό -και με... διόδια- το τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου από τα Παραδείσια ώς τον κόμβο Θουρίας, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κρεμαστής γέφυρας.
Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουνίου η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος από την Τσακώνα ώς τον κόμβο Θουρίας, ενώ περί τα μέσα Ιουλίου θα δοθεί και ο κλάδος από τον κόμβο Θουρίας προς Μεσσήνη.
Το στέλεχος του υπουργείου Υποδομών είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση στο Δημαρχείο -από κοινού με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τους αντιδημάρχους Ανδρέα Καραγιάννη, Παναγιώτα Ντίντα και Χρίστο Ριζά, καθώς και προϊσταμένους υπηρεσιών του δήμου- με δημότες που οι ιδιοκτησίες τους θίγονται από το νέο δρόμο.
Για δέσμευση του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη να παραδοθούν εγκαίρως τόσο ο νέος αυτοκινητόδρομος όσο και ο περιφερειακός δρόμος της Καλαμάτας μίλησε από την πλευρά του ο -επίσης παρών στη χθεσινή συνάντηση- ειδικός σύμβουλος του υπουργού Αθανάσιος Γρούσπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"