Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Δ. Παπαδημούλης από τη Καλαμάτα:Μνημόνιο ή ενωμένη Αριστερά το δίλημμα αυτών των εκλογών

ImageΔυνατό, πλατύ, ανανεωμένο σε πρόσωπα, αλλά και ηλικιακά, θα είναι το ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, παρουσία και του μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Θεωνά.
Λίγο πριν από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Διοικητήριο, ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι....
και στη Μεσσηνία, όπως σε όλη την Ελλάδα, το ανοδικό ρεύμα επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ θα ενωθεί με τη δίψα του κόσμου που θέλει να υπάρξει αντίπαλο δέος απέναντι στη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Ενώ προειδοποίησε: «Τις επόμενες εβδομάδες θα κλιμακωθεί μια επίθεση υστερική, συκοφαντική, χυδαία, που θα θέλει να μας γυρίσει σε άλλες εποχές, εναντίον της Αριστεράς. Φοβούνται την Αριστερά, γιατί βλέπουν την άνοδο της επιρροής της. Τη φοβούνται και τους τρομάζει η ιδέα της συσπείρωσής της, γι’ αυτό χτυπούν ιδιαίτερα το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι η ενωτική δύναμη, η δημοκρατική και μαχητική αντιπολιτευτική δύναμη στο χώρο της Αριστεράς».
Και πρόσθεσε: «Οι εκλογές αυτές έχουν μια ιδιομορφία. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. θα κατέβουν ουσιαστικά με κοινό πρόγραμμα. Είναι το 2ο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν και εφαρμόζουν από κοινού, και το οποίο δεσμεύει λεπτομερειακά τη χώρα με συγκεκριμένα μέτρα μέχρι και το 2016».
Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι το κεντρικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι είτε η συνέχιση του μνημονίου με ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. είτε μια νέα πλειοψηφία, με πυρήνα μια ισχυρή ενωμένη Αριστερά, «ικανή να κερδίσει τις εκλογές και να βγάλει τη χώρα από το σπιράλ θανάτου».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιαστεί το προγραμματικό σκέλος, η βάση του ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου, «που μπορεί, αν συγκροτηθεί να βγει πρώτη δύναμη, να στερήσει από τον κ. Σαμαρά το μπόνους των 50 εδρών, και να διεκδικήσει την πλειοψηφία».
Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της ενότητας, λέγοντας ότι βρίσκει απήχηση στη κοινωνία, παρά την άρνηση για συνεργασία από τη Δημοκρατική Αριστερά και το ΚΚΕ. «Σε όλη την Ελλάδα θα συγκροτηθούν ευρύτερα ενωτικά ψηφοδέλτια, πλατύτερα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ».
Παίρνοντας το λόγο και ο Γιάννης Θεωνάς, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει τα πυρά, εκτός των άλλων, όχι μόνο γιατί κάνει την ουσιαστική αντιπολίτευση που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και γιατί είναι η δύναμη που παλεύει χρόνια τώρα, και πιο έντονα αυτή την περίοδο, για τη συσπείρωση ολόκληρης της Αριστεράς, αυτό που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή»

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"