Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προσλήψεις εκατοντάδων ανέργων στο Νομό Μεσσηνίας

ImageΤο «πράσινο φως» για την πρόσληψη εκατοντάδων ανέργων στη Μεσσηνία μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας άναψε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας.
Συγκεκριμένα, μέσω της «Διάσταση Κοινωνική Επιχείρηση Αστική Εταιρεία» θα προσληφθούν στο νομό....

400 άτομα
Μέσω του πολιτιστικού οργανισμού «Οι δρόμοι της Ελιάς» θα προσληφθούν:...
70 άτομα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, 
10 στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας και Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας
9 στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης Μεσσηνίας
15 στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Μεσσηνίας,
20 στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας
11 στο Γενικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Παμίσου
100 στο Δήμο Τριφυλίας
25 στο Δήμο Δυτικής Μάνης
50 στο Δήμο Οιχαλίας
200 στο Δήμο Καλαμάτας και 
120 στο Δήμο Μεσσήνης
Συνολικά, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προβλεφθεί να προσληφθούν 4.130 άτομα. 
Σύμφωνα με την προκήρυξη, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Έθνος», ωφελούμενοι θα είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας που είναι άνεργοι (με δελτίο ανεργίας σε ισχύ) ή αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ (το οικονομικό έτος 2011).
Κάθε δικαιούχος μπορεί να απασχοληθεί σε μια θέση εργασίας έως 5 μήνες (μέσα σε διάστημα ενός έτους), ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα εργασίας ανέρχεται σε 25 ευρώ, με όριο τα 625 ευρώ το μήνα.
Η επιλογή των ωφελούμενων ανέργων για την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής εργασίας γίνεται βάσει αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης

Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκές οικογένειες), το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείας του ανέργου, η εντοπιότητα.
Η επιλογή των ωφελουμένων γίνεται ύστερα από πρόσκληση – ενημέρωση του φορέα απασχόλησης προς τους δυνητικούς ωφελουμένους, η οποία περιλαμβάνει συνοπτική περιγραφή της δράσης, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, τις απαιτούμενες δεξιότητες/προσόντα των ωφελουμένων, τα κριτήρια επιλογής, τον τόπο και τον καταληκτικό χρόνο υποβολής των αιτήσεων.
Για την πρόσληψη των ανέργων, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του ΑΣΕΠ, καθώς η ανεξάρτητη αρχή έχει αναλάβει την έγκριση της ανακοίνωσης πρόσληψης, τον έλεγχο νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που καταρτίζουν οι δικαιούχοι φορείς και την εξέταση των ενστάσεων που υποβάλλουν οι συμμετέχοντες κατά των συγκεκριμένων πινάκων.
Τα προγράμματα αφορούν κατά κύριο λόγο δράσεις κοινωνικής εργασίας, το φυσικό έργο ή τις υπηρεσίες οι οποίες διαμορφώνονται στη λογική της ολοκληρωμένης παρέμβασης (δηλαδή, με έναρξη, λήξη, συγκεκριμένο αποτέλεσμα, συγκεκριμένους πόρους, αξιολόγηση). 

ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"