Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Φαρμακοποιοί: Εισήγηση για αναστολή


T

ην προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων ώστε να δοθεί χρόνος υλοποίησης των δεσμεύσεων εισηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης στα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο πρόεδρός του Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Προηγήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, τον υπουργό εργασίας και τον υφυπουργό υγείας κατά την οποία οι φαρμακοποιοί έλαβαν....
διαβεβαιώσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, την αύξηση της πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες και την κατάθεση νομοσχεδίου από το υπουργείο Οικονομικών, εντός του μηνός, που θα προβλέπει την αποπληρωμή των οφειλών των ταμείων του ΕΟΠΥΥ.
Οι διαβουλεύσεις των φαρμακοποιών θα συνεχισθούν την Τετάρτη, σε επίπεδο τοπικών συλλόγων, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους. Μέχρι τότε, συνεχίζονται κανονικά οι κινητοποιήσεις τους.
Παράλληλα, σε κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη βρίσκονται γιατροί του ΙΚΑ, ιδιώτες και νοσοκομειακοί γιατροί.
Οι εκπρόσωποι των γιατρών, μεταξύ άλλων, ζητούν άμεση εφαρμογή της ελεύθερης συνταγογράφησης από όλους ανεξαιρέτως τους γιατρούς και διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους.

Λοβέρδος για τις κινητοποιήσεις

Για κινητοποιήσεις που έχουν ως στόχο να πλήξουν τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κάνει λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος.
"Οπως είχα τονίσει και στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, η κινητοποίηση στο χώρο της υγείας είναι πολιτικά αδικαιολόγητη και ο στόχος είναι ο ΕΟΠΥΥ", αναφέρει ενδεικτικά ο υπουργός Υγείας.
Δριμεία κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ασκούν ΝΔ και ΚΚΕ.
"Λέμε ναι στη δημιουργία ενός Ενιαίου Φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΕΟΠΥΥ) με ελεύθερη επιλογή ιατρού και δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης απ' όλους τους γιατρούς -συμβεβλημένους και μη- με αξιοπρεπή αμοιβή", αναφέρει ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Υγείας της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.
"Η κρατική υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο, να στηριχθεί η επιχειρηματική δράση και ο ανταγωνισμός, είναι η αιτία των άγριων περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, του αποκλεισμού των ασφαλισμένων ακόμα και από στοιχειώδεις ανάγκες, των απλήρωτων γιατρών και φαρμακοποιών", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΚΚΕ.
MEGA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"