Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Στα τάρταρα οι ευρωπαϊκές αγορές!

Στα τάρταρα οι ευρωπαϊκές αγορές!Στο... χαλαρό πέρασε η συνεδρίαση της Τετάρτης για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς έκλεισε πριν σκάσει η «βόμβα» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που προκάλεσε ευρείες απώλειες, ενισχύοντας τους φόβους για τις επιπτώσεις από τη κρίση Χρέους.
Το Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 2,25%, η Φρανκφούρτη με απώλειες 1,72%, ενώ το Παρίσι όπου είχαν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας έχασε....
3,33%, λόγω της έντονης φημολογίας περί επικείμενης υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας και του ντόμινο που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο.
Η... κακή ημέρα είχε φανεί από το πρωί, όταν τα ιταλικά ομόλογα έσπασαν ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ φτάνοντας στα επίπεδα του 6,47% κι ενώ η κυβέρνηση Μέρκελ επιμένει να στηλώνει τα πόδια στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η ΕΚΤ ως... μπαζούκα στη μάχη των αγορών που μαίνεται. Μέσα σε αυτό βαρύ κλίμα, που ενισχύει την αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα της Ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα», οι οποίες σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών διεξάγονται σε πολύ θετικό κλίμα.
Ωστόσο, όπως αναφέρουν τραπεζικοί παράγοντες στο REUTERS, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών κάθε άλλο παρά επουσιώδεις είναι. Οι νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κεντρικό σημείο διαφωνίας είναι το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα «κουρεμένα», καθώς οι τράπεζες επιμένουν ότι πρέπει να διέπονται από το βρετανικό δίκαιο προκειμένου να έχουν ανάλογη εξασφάλιση με τα ομολόγα που έχει στη κατοχή του ο επίσημος τομέας (κυβερνήσεις, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Από αυτό το ζήτημα θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και το ύψος του επιτοκίου των νέων ομολόγων, το οποίο η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να υπερβαίνει κατά πολύ το 4,5% που θα βαραίνει τα νέα δάνεια από το δεύτερο «πακέτο» στήριξης.
Το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα επιδιωχθεί μια κατ' αρχήν συμφωνία έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας- θα συνεχιστούν τη Παρασκευή στο Παρίσι οι διαβουλεύσεις- αλλά στη περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε εκτιμάται ότι δεν θα έχουμε οριστικές αποφάσεις πριν το τέλος Ιανουαρίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"