Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

"Πνίγεται" στα χρέη ο Δήμος Καλαμάτας

Από τους πρώην Δήμους Θουρίας, Αρφαρών και Άριος
ImageΤρεις διαταγές πληρωμής του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, με τις οποίες ο Δήμος Καλαμάτας (ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Θουρίας) υποχρεούται να καταβάλει σε εργολάβο το ποσό των 44.250 ευρώ, για απευθείας αναθέσεις έργων με απόφαση δημάρχου, προκάλεσαν χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, την «έκρηξη» του....
προέδρου της και αρμόδιου αντιδημάρχου Δημ. Μπούχαλη.
Τα έργα αποφασίστηκαν τον Οκτώβριο του 2010 και παρελήφθησαν δύο ημέρες πριν ο τότε δήμαρχος Θουρίας Γ. Σκαλαίος «παραδώσει» τα κλειδιά του Δήμου στον Παν. Νίκα.

Ειδικότερα, το ένα έργο αφορούσε στη συντήρηση των πλατειών του Δήμου, το άλλο συντήρηση δημοτικών κτηρίων στα τοπικά διαμερίσματα και το τρίτο συντήρηση κτηριακών και αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θουρίας.
Αφορμή αποτέλεσε, όπως είπαμε, το παραπάνω γεγονός, αλλά η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί στο σύνολο των χρεών που κληρονόμησαν οι τρεις πρώην Δήμοι Θουρίας, Άριος και Αρφαρών στον καλλικράτειο Δήμο Καλαμάτας.
«Τα χρήματα αυτά δεν πληρώθηκαν από το Δήμο Θουρίας και έπεσε σε εμάς το… μπαλάκι για να εξοφλήσουμε τον εργολάβο. Το ερώτημα είναι, όμως, ποιον να πρωτοπληρώσουμε. Μόνο οι οφειλές του τέως Δήμου Θουρίας σε προμηθευτές είναι 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Βάζουμε μια προτεραιότητα στις πληρωμές. Αλλά αυτή η κατάσταση με τις οφειλές των πρώην Δήμων αρχίζει και “πνίγει” πλέον το νέο Δήμο. Στο παραπάνω ποσό, εκτός από τις οφειλές δηλαδή, αν προσθέσετε και τα 2,5 εκατομμύρια που είναι τα δάνεια, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε.
Αν βάλετε και τις 800.000 ευρώ συνολικά που οφείλει ο πρώην Δήμος Αρφαρών και κάτι ελάχιστα όμως από τον πρώην Δήμο Άριος, η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχό μας. Και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ΣΑΤΑ ήταν μειωμένη το 2011. Ευτυχώς που δεν προχωρήσαμε σε υλοποίηση έργων στο νέο Δήμο Καλαμάτας. Σ’ αυτή την περίπτωση θα είχαμε σηκώσει τα χέρια ψηλά»
.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"