Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Sarkozy εναντίον Cameron: "Βαρεθήκαμε να μας λέτε τι να κάνουμε."

Σε έντονη αντιπαράθεση βρέθηκαν οι ηγέτες της Βρετανίας και Γαλλίας, David Cameron και Nicolas Sarkozy αντίστοιχα στη διάρκεια των χθεσινών συσκέψεων στη σύνοδο των Βρυξελλών.

Όπως μεταδίδει η Βρετανική Telegraph, η αιτία ήταν ότι ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αποκλείσει τη Βρετανία και τις άλλες χώρες εκτός....
ευρωζώνης από την κρίσιμη σύνοδο, για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Στη διάρκεια των σκληρών διαπραγματεύσεων στη σύνοδο της ΕΕ πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος Sarkozy προσπάθησε «σκληρά» σύμφωνα με την Telegraph, προκειμένου να αποκλείσει το Βρετανό πρωθυπουργό από τις συζητήσεις  σχετικά με την οικονομική ενίσχυση ύψους 100 δισ. ευρώ των τραπεζών.


«Βαρεθήκαμε να μας κριτικάρετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Λέτε ότι μισείται το ευρώ, δεν θέλατε να ενταχθείτε και τώρα θέλετε να παρεμβαίνετε στις συζητήσεις μας», φώναξε προς τον Cameron ο Sarkozy σύμφωνα με διπλωμάτες που ήταν παρόντες.


Η Telegraph μεταδίδει ότι ο Cameron στηρίζει τα μέτρα που λαμβάνει η ευρωζώνη για να ενισχύσει τις τράπεζες και τα ταμεία διάσωσης, αλλά φοβάται ότι οι τακτικές συναντήσεις των 17 χωρών της ευρωζώνης θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας γαλλό-γερμανικής διοίκησης ή ενός μπλοκ που μπορεί να επισκιάσει την ενιαία αγορά της ΕΕ για τους δικούς του σκοπούς, πλήττοντας την βρετανική οικονομία μέσω επιβολής κανονισμών που ωφελούν το Παρίσι και την Φρανκφούρτη εις βάρος του Λονδίνου.





Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"