Ένα νέο τύπου μπρόκολου, ένα «βιονικό» μπρόκολο, με τριπλασιασμένη τη γλουκοραφανίνη, την ουσία που έχει συνδεθεί με τα θωράκιση του οργανισμού στον καρκίνο, κατάφεραν να παρασκευάσουν στα εργαστήριά τους Βρετανοί επιστήμονες, και κυκλοφόρησε πρόσφατα στα βρετανικά σούπερ μάρκετ με την ονομασία Beneforté.
Οι Βρετανοί επιστήμονες φαίνεται πως πάσχιζαν από τις αρχές του 1990....
στο Ινστιτούτο Διατροφικών Ερευνών της Βρετανίας και στο Κέντρο John Innes, και το συγκεκριμένο υβρίδιο, που προωθήθηκε μάλιστα στην αγορά από τον αγροτικό κολοσσό Seminis, μοιάζει να αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών τους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίτσαρντ Μάιτχεν, που διηύθυνε την έρευνα στο βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφικών Ερευνών, η επιτυχία της ερευνητικής προσπάθειας της ομάδας του δεν έγκειται απλώς και μόνο στη συγκεκριμένη ανακάλυψη, αλλά και στο ότι άνοιξε στην ουσία το δρόμο, μέσω της κατανόησης των βιολογικών διαδικασιών στα φυτά, για την αξιοποίηση άλλων συναφών, με ευεργετική επίδραση στην υγεία, λαχανικών, και τη δημιουργία νέων ποικιλιών, με ενισχυμένες τις συγκεκριμένες ευεργετικές ιδιότητες.
Ο Μάιτχεν εξήγησε ότι το μπρόκολο είναι το μόνο από τα λαχανικά σε ευρεία κατανάλωση που περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες γλουκοραφανίνης, ενός φυσικού συστατικού που μετατρέπεται στο παχύ έντερο στο βιοενεργό συστατικό σουλφαραφάνη.
Η σουλφαραφάνη , όπως υπιστηρίζουν οι επιστήμονες, έχει εξαιρετικά θετικά οφέλη για την υγεία, καθώς συμβάλλει στη μείωση των καρδιακών νοσημάτων και προλαμβάνει τον καρκίνο.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"