Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Κοέλιο: Κίνδυνος για την Ευρώπη η πτώση της Ελλάδας

Ανήσυχος για τις επιπτώσεις που θα έχει μια οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, προειδοποιώντας ότι «εάν η Ελλάδα βυθιστεί, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Figaro», ο Κοέλιο κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να μιλούν «με μια φωνή» για να....
διαλυθούν οι αμφιβολίες για το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επικύρωση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.

Επίσης, ο Κοέλιο τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης οικονομικής κυβέρνησης, που θα ασχολείται με τα δημοσιονομικά ζητήματα.

Οι εξελίξεις στην ελληνική κρίση χρέους βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τις εξελίξεις στην Πορτογαλία, η ανάκαμψη της οποίας τίθεται εν αμφιβόλω, σημείωσε.

Για τις εξελίξεις στην Πορτογαλία

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας παραμένει ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει, υποστηρίζοντας ότι η Λισαβόνα θα ανταποκριθεί στους στόχους να μειώσει φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 5,9%.
Επίσης, υποστήριξε ότι αρκετοί επενδυτές από Ευρώπη, αλλά και από αναδυόμενες οικονομίες και αραβικές χώρες, δείχνουν ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"