Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Συλλήψεις για υποκλοπή βάσης δεδομένων υπηρεσίας τηλ. καταλόγου

Tα προσωπικά στοιχεία πολιτών είχαν υποκλέψει δύο Βολιώτες, 34 και 44 χρόνων, από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων υπηρεσίας τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδας και τα πωλούσαν με διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος, σε κατόχους κινητών τηλεφώνων «smartphones».
Η οικονομική ζημία, που έχει υπολογιστεί για τις παραπάνω παράνομες πράξεις κυμαίνεται σε....
τουλάχιστον 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων αποτελεί ζημία του ελληνικού Δημοσίου.

Οι δράστες συνελήφθησαν από στελέχη της νέας Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελίες ανώνυμης εταιρείας παροχής διαδικτυακών και ψηφιακών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του σχετικού απορρήτου, διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων προσώπων.

Διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες συστηματικά έκλεβαν το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων της παραπάνω εταιρείας. Παράλληλα, είχαν δημιουργήσει παράνομα εφαρμογή, η οποία στηριζόμενη στη βάση δεδομένων των πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου πωλείτο διαδικτυακά σε κατόχους κινητών τηλεφώνων.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το πρωί διενεργήθηκε έρευνα, παρουσία εισαγγελέα, στα σπίτια των δύο δραστών, στον Βόλο και την Άρτα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος υπολογιστή.

Οι δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
ΣΚΑΪ.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"