Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σε χορό σεισμών ο δήμος Οιχαλίας στη Μεσσηνία.

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Μερόπης, της Οιχαλίας, του Σολακίου αλλά και των υπόλοιπων χωριών του δήμου, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα περίπου γίνονται αισθητοί καθημερινά μικροσεισμοί ακολουθούμενοι από υπόκωφο βουητό
Η ακολουθία των μικροσεισμών είναι εξαιρετικά συχνή και προκαλεί εύλογο προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν....
νωπές ακόμα τις πληγές από προηγούμενες επισκέψεις του Εγκέλαδου.
Ιδιαίτερη αναστάτωση προκλήθηκε χτες το απόγευμα με σεισμό ο οποίος είχε τη μεγαλύτερη από τους υπόλοιπους ένταση μέχρι στιγμής. Η διάρκειά του, όμως, ευτυχώς, ήταν πολύ μικρή.


Για το θέμα, το meropitopik ζήτησε να πληροφορηθεί από τη δημοτική αρχή για το αν διαθέτει περισσότερα στοιχεία και επίσημη ενημέρωση από αρμόδιους φορείς. 

Όπως μας ενημέρωσε ο αναπληρωτής Δημάρχου, αντιδήμαρχος κ. Η. Σταυρόπουλος, ήδη τις τελευταίες είκοσι μέρες ο Δήμος έχει ζητήσει εγγράφως τρεις φορές την εκτίμηση αρμοδίων φορέων χωρίς ωστόσο να έχει ενημερωθεί επισήμως μέχρι στιγμής.

Ο κ. Σταυρόπουλος, ανέφερε, ότι σε επικοινωνία του σήμερα με τον Παπαναστασίου Δημήτριο, Δρ Σεισμολόγο, Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ε.Α.Α., ζήτησε ενημέρωση για το φαινόμενο. 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο κ. Παπαναστασίου τον πληροφόρησε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής μας και ότι βρίσκονται σε εγρήγορση. 
Ο κ. Παπαναστασίου, χαρακτήρισε τη σεισμική δραστηριότητα φυσιολογική και ήταν καθησυχαστικός σχετικά με την εξέλιξή της
Για τον σεισμολόγο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της περιοχής, υπό την εύλογη προϋπόθεση της στοιχειώδους αντισεισμικής προστασίας στα κτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"