Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σπεύσατε (αν έχετε λεφτά)! Αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις!!!

Με τιμές που θα κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων, όπως τουλάχιστον υπόσχονται οι ίδιοι οι έμποροι, αρχίζουν επισήμως σήμερα, 15 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου
Βέβαια, γεγονός είναι ότι άτυπα οι εκπτώσεις  στην ουσία έχουν αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες, αφού τα καταστήματα έχουν προχωρήσει σε....
μειώσεις τιμών, προσφορές ή ακόμη και σε προ κρατήσεις προϊόντων.  
Μάλιστα, αυτό παρατηρήθηκε σχεδόν σε όλη την διάρκεια της άνοιξης, αφού οι μαγαζάτορες έψαχναν τρόπους για να ενισχύσουν την πελατεία στα καταστήματά τους και να αυξήσουν τους πεσμένους τζίρους τους.
Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας προβλέπει ότι «οι καταναλωτές θα κάνουν αγορές με το σταγονόμετρο κατά την διάρκεια των εκπτώσεων» και συνιστά αγορές με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.


Παράλληλα, προσθέτει ότι πρέπει να κάνουν σύγκριση τιμών και ποιότητας, έλεγχο των τιμών πριν τις εκπτώσεις ώστε να διαπιστώνεται αν οι μειώσεις τιμών είναι πραγματικές καθώς και αγορές χωρίς βιασύνη. Επιπλέον, ζητούν την αποφυγή χρήσης πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.
Εφιστούν προσοχή στα καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους καθώς «αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων».
Ακόμα, οι καταναλωτικές ενώσεις συνιστούν οι αγοραστές να ρωτούν εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και πάντοτε να ζητούν απόδειξη για όλες τις αγορές.
Τέλος, προτείνουν πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζει κανείς είδη με δόσεις (μηνιαία δόση, ετήσιο πραγματικό επιτόκιο, σύνολο δόσεων, έναρξη δόσεων, τιμή μετρητοίς, κλπ.) ενώ επισημαίνουν ότι όταν οι καταναλωτές διαπιστώνουν πλασματικές εκπτώσεις, πρέπει να το καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520). 

Όπως κάθε χρόνο, με την αφορμή της επίσημης έναρξης των εκπτώσεων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έβγαλε επίσης ανακοίνωση με οδηγίες, συνιστώντας στους καταναλωτές να ελέγχουν την τελική τιμή αγοράς, να πραγματοποιούν έρευνα για τις αγορές τους και να εμπιστεύονται τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα και όχι το κάθε μορφής παρ' εμπόριο.


Επίσης, επισημαίνει ακόμα τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με απόλυτη ακρίβεια με την εκπτωτική αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.
2. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα που λόγω τέλους εποχής και αλλαγής σεζόν εκποιούνται σε χαμηλότερες τιμές και όχι ελαττωματικά και β´ διαλογής προϊόντα.
3. Οι καταναλωτές να μην παρασύρονται από ευφάνταστες δελεαστικές διαφημίσεις και να μην ενδίδουν στη μάχη τον μεγάλων ποσοστών εκπτώσεων από εταιρείες που «προσφέρουν» μεγάλες εκπτώσεις όλο το χρόνο, αλλά σε «φουσκωμένες» τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"