Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

«Ανευθυνότητα η συζήτηση για πρόωρες εκλογές»

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών έβαλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος.


"Όσοι μιλούν για εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να....
τη σύρουν σε επικίνδυνες εξελίξεις", δήλωσε ο κ.Παπανδρέου, ενώ υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, "έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα".

Ο πρωθυπουργός απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο της ελληνικής χρεοκοπίας, επισημαίνοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη και περίπλοκη διαπραγμάτευση δεν χωρούν ανεύθυνες φωνές που καλλιεργούν τον φόβο, ποντάρουν στην αποτυχία και διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Εν όψει της έκτακτης συνόδου κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη, υπογράμμισε ότι "κόκκινη γραμμή είναι το συμφέρον της χώρας και των πολιτών. Μέλημα παραμένει η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του κράτους, η κανονική καταβολή συντάξεων και μισθών, η προστασία των καταθέσεων".

"Εμείς ως χώρα λάβαμε τις αναγκαίες αποφάσεις, όσο δύσκολες και αν ήταν. Τώρα είναι η ώρα να λάβει η Ευρώπη τις δικές της", πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε θεωρίες συνωμοσίας, λέγοντας ότι όσοι κρύβονται πίσω από αυτές δεν θέλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει.

"Δημοσίως και όχι παρασκηνιακά, μιλάω με τους πάντες για να προωθήσω τα συμφέροντα της πατρίδας μας", λέει, ενώ σημείωσε πως κάποιοι "έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μία τραγωδία".

Για τα δημοψηφίσματα, απέρριψε τα περί τεχνάσματος λέγοντας ότι έχουν σκοπό να οδηγήσουν σε νέες δημοκρατικές κατακτήσεις για τους πολίτες. Τονίζει ότι κατανοεί την όποια αμφισβήτηση αλλά, όπως χαρακτηριστικά λέει, "δεν δέχομαι την επίθεση στους πιο βασικούς θεσμούς".

Δεσμεύσεις για πάταξη διαφθοράς και βίας
Αναφερόμενος στη διαφθορά δεσμεύθηκε ότι θα χτυπηθούν αλύπητα φαινόμενα, όπως η ατιμωρησία των μεγαλοοφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων, τα κυκλώματα του ποδοσφαίρου, το λαθρεμπόριο καυσίμων και επαναλαμβάνει, ότι αν δεν καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή "θα κάνουμε μια ακόμη τρύπα στο νερό".

"Η βία φέρνει βία", σημείωσε ο Γ. Παπανδρέου για να προσθέσει ότι "αν νομίζει κάποιος ότι η άσκηση βίας είναι με το αζημίωτο, αύριο θα βρεθεί θύμα της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"