Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τα "Κόκκινα Βέλη" της RAF την Τρίτη στην Καλαμάτα

Ένα μοναδικό θέαμα με εντυπωσιακούς ελιγμούς στον αέρα θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα το ακροβατικό αεροπορικό σμήνος της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF), γνωστό ως "Red Arrows", την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι. 
Η επίδειξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 70ή επέτειο της Μάχης της Καλαμάτας, ενώ για τον ίδιο σκοπό μια βρετανική φρεγάτα θα....
καταπλεύσει στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας την Τρίτη και θα παραμείνει μέχρι την επομένη.
Να σημειωθεί πως στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων συμμάχων στη Μάχη της Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Ειδικότερα για την επίδειξη, θα διαρκέσει 35 λεπτά και το σημείο αναφοράς των αεροσκαφών θα είναι η θαλάσσια περιοχή στο ύψος της 120 ΠΕΑ στη Διασπορά. 
Για την ώρα της επίδειξης έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών, ενώ το Λιμεναρχείο έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σκαφών στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της Διασποράς από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
Ο κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει το εντυπωσιακό θέαμα από την Δυτική Παραλία και άλλες γειτονικές περιοχές, ενώ στη θερινή λέσχη της Διασποράς θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε προσκεκλημένους. 
Η περιγραφή των ελιγμών θα γίνεται από μέλος του σμήνους που θα βρίσκεται στο έδαφος και θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μετάφραση.
Να σημειωθεί πως το αεροπορικό σμήνος "Red Arrows" θα συμμετάσχει στον εορτασμό για τη Μάχη της Καλαμάτας προερχόμενο από τον εορτασμό της Μάχης της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"