Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Μεταρρυθμίσεις και βλέπουμε», λένε Ρεν-Γιούνκερ

Οι Ζ.Κ. Γιούνκερ και Όλι ΡενΟποιαδήποτε απόφαση για το ελληνικό χρέος θα ληφθεί μετά την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, δήλωσαν οι Όλι Ρεν και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
Mιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες....
σοβαρές και εμπεριστατωμένες αποφάσεις από την Ελλάδα
Επανέλαβε τα περί ανάγκης επιτάχυνσης της υλοποίησης των μέτρων. "Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων πριν παρθούν νέα βήματα" δήλωσε τονίζοντας ότι περιμένει "σοβαρές αποφάσεις" τις επόμενες ημέρες.
Έκανε λόγο για οικονομική Ευρώπη "δύο ταχυτήτων" καθώς οι ευάλωτες οικονομίες αντιμετωπίζουν προβλήματα χρέους.
Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα "δεν επιτρέπεται να γίνει μαύρη τρύπα"
Τάχθηκε υπέρ της επίδειξης αλληλεγγύης από τους εταίρους της, υπό την προϋπόθεση ότι και η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις για να δημιουργήσει δυναμικό ανάπτυξης.
Σημείωσε πως μόνον τότε θα μπορεί να ασχοληθεί κανείς με το ερώτημα της "ήπιας αναδιάρθρωσης" του χρέους, που αφορά χρόνο αποπληρωμής και στα επιτόκια.
Υπεραμύνθηκε της απόφασης να δοθεί στην Ελλάδα το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι η βοήθεια δεν έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στους Αυστριακούς φορολογούμενους ούτε σεντ, η Αυστρία έχει εισπράξει τόκους από τους Έλληνες
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"