Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα εξετάζει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται ένα νέο πακέτο διάσωσης ύψους 65 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να εκταμιευτούν δόσεις ζωτικής σημασίας τον Ιούνιο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, μεταδίδει το Reuters.
Οι κινήσεις για την κάλυψη του διαφαινόμενου κενού χρηματοδότησης το 2012 και το 2013 επιταχύνθηκαν μετά την προειδοποίηση του ΔΝΤ την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θα μπορέσει να εκταμιεύσει το μερίδιό του από την 5η δόση (έως τις 29 Ιουνίου) εάν δεν....
υπάρχουν εγγυήσεις ότι η Ε.Ε. θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Αθήνας το 2012.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και υψηλόβαθμων στελεχών της Ε.Ε. συνεχίστηκαν καθ' όλο το Σαββατοκύριακο.
Οι πηγές του πρακτορείου κάνουν λόγο για νέο «πακέτο» 65 δισ. που θα περιλαμβάνει ένα μείγμα ενυπόθηκων δανείων από Ε.Ε. και ΔΝΤ, επιπρόσθετα μέτρα στο σκέλος των εσόδων σε συνδυασμό με «πρωτοφανή έξωθεν επίβλεψη της διαδικασίας ιδιωτικοποιήσεων».
«Θα απαιτηθούν εγγυήσεις για τα νέα δάνεια και τεχνική στήριξη από την Ε.Ε. -υπό την έννοια της εμπλοκής της Ε.Ε. στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων», τόνισε ο αξιωματούχος.
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, καθώς έχει συνειδητοποιήσει ότι το μονοπάτι που επέλεξαν οι ηγέτες της για την επίλυση της κρίσης του ευρώ οδηγεί στο γκρεμό», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννης Βαρουφάκης
Ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ακόμη ότι με τα τοκογλυφικά δάνεια προς την Ελλάδα η Ευρώπη προσπαθεί να εξαγοράσει χρόνο μέχρι να βρει το σωστό μονοπάτι εξόδου από την κρίση.
 ANT1 News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"