Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Το ΔΝΤ διαψεύδει τα σενάρια για προσυμφωνία

Το ΔΝΤ διαψεύδει τα σενάρια για προσυμφωνία Ούτε διαπραγματεύσεις υπήρξαν ούτε οποιαδήποτε συμφωνία έγινε μεταξύ της Ελλάδας και του ΔΝΤ πριν από τον Απρίλιο του 2010, διευκρίνισε χθες το βράδυ με επίσημη ανακοίνωσή του το Ταμείο, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε στην Ελλάδα απόσπασμα δηλώσεων του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Το Γραφείο Τύπου του Ταμείου σημειώνει ότι....
οι συνομιλίες αφορούσαν αίτημα των ελληνικών αρχών για να προσφερθεί από το ΔΝΤ τεχνική βοήθεια που αφορούσε δημοσιονομικά θέματα και ζητήματα φοροδιαφυγής
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σημειώνεται ότι «είμαστε πάντα σε επαφή με τις χώρες-μέλη μας, και δεν είναι ασυνήθιστο για το διευθύνοντα σύμβουλο να μιλά με την ηγεσία μιας χώρας».

Συνομιλίες
Στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζεται, «οι συνομιλίες αυτές αφορούσαν την αίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την τεχνική βοήθεια του Ταμείου για δημοσιονομικά θέματα και θέματα φοροδιαφυγής. Δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις και δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για χρηματοδοτική συνδρομή μεταξύ των ελληνικών αρχών και του ΔΝΤ, πριν από την αίτηση της Ελλάδας για την οικονομική ενίσχυση που έγινε στα τέλη Απριλίου του 2010».

Στο βίντεο, που παρουσιάστηκε την Τρίτη το βράδυ στην τηλεοπτική εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου και προκάλεσε τη σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Στρος Καν εμφανίζεται να δηλώνει ότι ήταν σε συζητήσεις με τον κ. Παπανδρέου από το Δεκέμβριο του 2009 και όταν ήρθαμε στην Ελλάδα κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, γιατί δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Κι αυτό γιατί, όπως λέει, «οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο κ. Παπανδρέου, για πολιτικούς λόγους, δεν το έλεγε στο λαό».

Το εν λόγω βίντεο οδήγησε τα δύο κόμματα σε μία σφοδρή αντιπαράθεση, με το Γ. Πεταλωτή να υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία υπόγεια διαδικασία και να χαρακτηρίζει «γκεμπελίστικες» τις μεθόδους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Γ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «εξαπάτηση του ελληνικού λαού» και «κόλαφο για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απολύτως διαφανείς τις επαφές που είχε τότε ο Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός διερευνούσε, ως όφειλε, λόγω των εθνικών καθηκόντων που έχει αναλάβει, όλες εκείνες τις πιθανές λύσεις ώστε να μπορέσουμε από κάπου να δανειστούμε» και άφησε να εννοηθεί ότι στη μετάφραση, του αποσπάσματος που μεταδόθηκε, δεν αποδόθηκαν σωστά τα λεγόμενα των δηλώσεων του κ.Στρος Καν.

Ο ίδιος μίλησε για «μεγάλες ειδήσεις» που «εφευρίσκονται» και σε αυτές στηρίζει την αντιπολιτευτική της τακτική η Ν.Δ. και χαρακτήρισε «γκεμπελίστικες» τις μεθόδους της Ν.Δ., και έκανε λόγο για «άκριτη και κακοπροαίρετη υιοθέτηση δήθεν ειδήσεων», «προπαγανδιστικό παραλήρημα» και «πράξεις μνημειώδους σκοταδισμού».

Έμπειρος
Ταυτόχρονα, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι «ο κ. Στρος Καν δεν είναι παρθένα, είναι έμπειρος πολιτικός» και πρόσθεσε: «Γιατί άραγε τα λέει όλα αυτά τώρα; Θέλει να βγάλει από πάνω του την Ελλάδα γιατί δέχεται επιθέσεις στη Γαλλία, που είναι υποψήφιος για την προεδρία του Σοσιαλιστικού Κόμματος και θέλει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας».

Από την άλλη πλευρά, ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι η αποκάλυψη του βίντεο «είναι πολιτικός κόλαφος για την αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου» και μίλησε για «υπόγεια συστηματική επικοινωνία που ο κ. Παπανδρέου ήθελε να κρύψει από το λαό» και για «εξαπάτηση του ελληνικού λαού»
Το ζήτημα, πλέον, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., «δεν είναι η χαμένη αξιοπιστία του κ. Παπανδρέου. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές».
 v2.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"