Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Χωρίς σαφές αποτέλεσμα η συνάντηση Παπανδρέου - Σαρκοζί

Xωρίς κάποια ουσιαστική αλλαγή των δεδομένων σε σχέση με τα μέχρι σήμερα γνωστά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί. 
Κατά τη συνάντηση, που είχε διάρκεια 50 λεπτών, ο κ. Παπανδρέου εξασφάλισε τη στήριξη του κ. Σαρκοζί σε ό,τι αφορά στα ελληνικά αιτήματα για.... τη μείωση του επιτοκίου και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος δε θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά στη στάση που θα κρατήσει η Γαλλία στη γερμανική προώθηση του συμφώνου σταθερότητας, στο οποίο αρχικά έχει συμφωνήσει και η Γαλλία.
Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα είναι δύσκολη και σκληρή» και πρόσθεσε ότι Ελλάδα και Γαλλία έχουν κοινή προσέγγιση σε πολλά θέματα.
Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι ο η Γαλλία είναι μεν θετική απέναντι στις ελληνικές θέσεις, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος δε θέλει στη φάση αυτή να διαταράξει τις σχέσεις του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Άγκελα Μέρκελ η οποία ζητά τη συμφωνία επί του συμφώνου σταθερότητας, ενώ πιέζεται και από την εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας
.
 Κέρδος - Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"