Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σιδηρόφρακτα περίπτερα με συναγερμό και security

ImageΘωρακίζουν τα περίπτερά τους με σίδερα
Βάζουν συναγερμούς και προσλαμβάνουν εταιρείες security για προστασία. 
Οι περιπτερούχοι αντιμετωπίζουν την καθημερινή αύξηση διαρρήξεων και κλοπών, ενώ βλέπουν το κέρδος τους συνεχώς να μειώνεται και τον κλάδο να οδεύει οριστικά σε αφανισμό.
Οι περισσότεροι σκέφτονται να.... κλείσουν τα περίπτερά τους και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους, ίσως στο εξωτερικό.
Χρήστος Καράγιωργας  (Αριστομένους και Μακεδονίας)
«Πρέπει να προσέχουμε από παντού»
«Σε σχέση με το παρελθόν έχει αυξηθεί ο ξένος κόσμος που έχει έρθει στην πόλη, όπως και τα περιθωριακά στοιχεία. Σαφέστατα είναι ανεβασμένες οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε περίπτερα. Φοβόμαστε. Τα βράδια είμαστε μέσα κλειδωμένοι. Όταν είναι να κλειδώσω τη νύχτα για να φύγω, συνήθως έχω ένα φίλο μαζί μου ή καλώ την υπηρεσία security που έχω προσλάβει, να είναι παρόντες την ώρα που κλείνω το περίπτερο. Η εταιρεία security προσφέρει φύλαξη του περιπτέρου όταν είναι κλειστό και έχουμε τοποθετήσει συναγερμό για περίπτωση κλοπής.
Η εγκληματικότητα στα περίπτερα έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια. Και δεν έχει αυξηθεί μόνο αυτή. Και τα πλαστά έχουν αυξηθεί. Πρέπει να προσέχουμε από παντού. Έχουν βρει καινούριους τρόπους τώρα για να σε κοροϊδεύουν και να σε κλέβουν. Σε καλεί ένας να πας στο ψυγείο κάτι να του δείξεις και ο άλλος μπαίνει από πίσω και κλέβει. Είναι πολλά τα κρούσματα. Τον τελευταίο μήνα έχουν χτυπήσει αρκετά περίπτερα στην Αριστομένους. Τέσσερα – πέντε σημεία έχω ακούσει εγώ. Η Αστυνομία προσπαθεί. Τους βλέπω μπαίνουν στο πάρκο, τρέχουν, η ομάδα ΔΙΑΣ με τις μηχανές, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται είναι λίγη και όχι επαρκής η αστυνόμευση.
Το βασικό μας πρόβλημα είναι… να τα παρατάμε σιγά σιγά και να φύγουμε. Είναι η κρίση, είναι η εγκληματικότητα, είναι τεράστια τα έξοδα, μας έκοψαν τα τσιγάρα, μας κυνηγάνε θεοί και δαίμονες, Δήμοι, Εφορίες. Είμαι σε σκέψη μπας και βρω κάτι καλύτερο. Μέχρι που μου έχει μπει η σκέψη μήπως φύγουμε κιόλας για άλλη χώρα. Ήδη έχουν κλείσει περίπτερα και, απ’ ό,τι ακούω, έρχονται κι άλλα να κλείσουν».
Γιάννης Σιδερόπουλος  (δίπλα στο ΙΚΑ)
«Στη Φαρών υπάρχει σοβαρό πρόβλημα»
«Οι περιπτερούχοι αντιμετωπίζουμε πράγματι πρόβλημα ασφάλειας. Όταν εγώ είχα περίπτερο στη Φαρών, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Δεν το είχαν διαρρήξει μόνο μία και δύο. Εδώ, ευτυχώς, υπάρχει η πιάτσα ταξί και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να επιβιώσει ένας περιπτεράς σήμερα. Κατ’ ανάγκη το κρατάμε για να πάρει τη σύνταξη η γυναίκα μου. Αν δεν είχα εγώ τη σύνταξη που παίρνω, έξι κατοστάρικα, θα είχαμε τελειώσει. Δε θα μπορούσαμε να πληρώσουμε ούτε τα έξοδα της συντήρησης. Δεν μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Έχει γεμίσει η Καλαμάτα 250 σημεία πώλησης ψιλικών. Τα ενοίκια είναι δυσβάστακτα. Ο Δήμος, στη λογική του αποφασίζω και διατάζω, έριξε τις ευθύνες των ιδιοκτητών στους ενοικιαστές και δε δέχεται κανέναν συμβιβασμό. Γιατί να τολμήσει κάποιος να ανοίξει περίπτερο;»
.
Αρχοντούλα Πατσιλίβα   (Φαρών και Σωκράτους)
«Αναγκαστικά έχουμε βάλει συναγερμό»
«Εμείς έχουμε τέσσερις μήνες το περίπτερο. Δε βγαίνει με τίποτα. Έχει κάποιον κόσμο, αλλά δεν έχει κέρδος. Είναι απελπισία η κατάσταση. Εν τω μεταξύ, συνεχώς βλέπουμε ύποπτες κινήσεις και όλο και κάτι μας κλέβουν. Για παράδειγμα, προχθές ζήτησαν μια κάρτα και τσιγάρα, πήγαν δήθεν να μας πληρώσουν, τα βούτηξαν και έφυγαν τρέχοντας. Αναγκαστικά έχουμε βάλει συναγερμό. Έχουν αρχίσει τα πράγματα και είναι πολύ πιο επικίνδυνα, οι κινήσεις παράξενες. Εδώ στη Φαρών έχει και πολλά παιδιά που είναι τοξικομανείς και συνεχώς έρχονται και κλέβουν πραγματάκια. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».
Χρήστος – Μάριος Ζάχαρης (Ναυαρίνου)
«Πολύ φοβάμαι ότι θα κλείσουμε»
«Υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα στα περίπτερα. Όσο περνάει ο χρόνος, όλο και αυξάνουν τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Λεφτά δεν υπάρχουν, η ανεργία έχει αυξηθεί, είναι δύσκολη η ζωή για όλους, γι’ αυτό και αυξάνουν τα περιστατικά. Οι πιο πολλοί συνάδελφοί μας έχουν θωρακίσει τα περίπτερα, έχουν βάλει συναγερμό και security. Εμείς δεν έχουμε, αλλά είμαστε ήδη σε διαπραγματεύσεις για να βάλουμε security. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι αν μειωθούν οι κλοπές, πάμε για κλείσιμο όλων των περιπτέρων. Εμείς υπαγόμαστε στο Λιμενικό Ταμείο και μας ζητούν 1.000 ευρώ ενοίκιο, με ποσοστό 3,5% στα τσιγάρα. Στην Κρήτη, έχουν πάρει απόφαση όλοι οι περιπτεράδες και βάζουν αυτοκόλλητο πάνω στο πακέτο, 10 λεπτά ακριβότερα. Εδώ, δυστυχώς, δεν υπάρχει σύμπνοια των περιπτερούχων. Πολύ φοβάμαι ότι θα κλείσουμε. Είμαστε τρίτεκνη οικογένεια και δε βγαίνουν ούτε τα αναγκαία».
Γεωργία Μάνα (Ναυαρίνου)
«Σίγουρα κινδυνεύει η ζωή μου»
«Ανησυχώ, φοβάμαι πολύ τα βράδια. Τώρα σκέφτομαι να βάλω συναγερμό και να προσλάβω security. Είμαι γυναίκα, εγώ κρατάω το περίπτερο βράδυ και σίγουρα κινδυνεύει η ζωή μου. Εδώ, σκεφτείτε, μέρα μεσημέρι χτύπησαν μία συνάδελφο. Πόσω μάλλον το βράδυ. Απ’ ό,τι ακούω, έχουν αυξηθεί τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών. Δεν είμαστε όμως και όπως η κατάσταση της Αθήνας. Όσο πάνε όμως χειροτερεύουν τα πράγματα και εδώ. Η ανεργία, δεν υπάρχουν χρήματα, είναι μια εύκολη λύση να χτυπήσεις ένα περίπτερο. Επιπλέον, μετά βίας βγάζουμε πια το ενοίκιο. Τα ποσοστά κέρδους μας είναι ελάχιστα. Κάποτε τα περίπτερα βγάζανε λεφτά. Τώρα όχι. Εγώ το σκέφτομαι να κλείσω. Δεν αξίζει να τρως όλη σου την ημέρα, να μην έχεις προσωπική ζωή και να μη βγάζεις ούτε μεροκάματο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"