Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πλοίο

Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πλοίοΆλλο ένα πλοίο Ελληνικών συμφερόντων έπεσε στα χέρια πειρατών ανοιχτά της Σομαλίας, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις οδηγούσαν στην απελευθέρωση άλλου, όπως ανακοίνωσε η αντιπειρατική δύναμη κρούσης της ΕΕ στην περιοχή.
Το νέο περιστατικό σημειώθηκε σε φορτηγό πλοίο, περίπου 500 μίλια νοτιοδυτικά του Ομάν.

«Το MV Eagle δέχθηκε.... επίθεση και κατελήφθη από πειρατές που επέβαιναν σε ένα ταχύπλοο και άνοιξαν πυρ με μικρά όπλα και μια αυτοπροωθούμενη βομβίδα πριν ανέβουν στο σκάφος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Navfor.
Το 52.163 τόνων εμπορικό σκάφος και το πλήρωμά του, που αποτελείται από 24 Φιλιππινέζους, κατευθυνόταν προς την Ινδία από την Ιορδανία.
Την Κυριακή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, απελευθερώθηκε το δεξαμενόπλοιο Motivator με σημαία νησιών Μάρσαλ και Ελληνικής πλοιοκτησίας, όπως και οι 18 Φιλιππινέζοι που αποτελούν το πλήρωμά του. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του δεξαμενοπλοίου των 13.065 τόνων ανέφερε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά.
Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε τηλεφωνική δήλωση πειρατή εν ονόματι Φάραχ ότι η απελευθέρωση έγινε μετά την καταβολή λύτρων.
 v4.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"