Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ρολά διαρκείας στα φαρμακεία

Σε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν έως και τις 28 Ιανουαρίου οι φαρμακοποιοί, τασσόμενοι κατά των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το ν/σχ για το άνοιγμα του επαγγέλματός, ξεκινώντας από μεθαύριο Τετάρτη.
Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία την.... Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή , 19, 20 και 21 Ιανουαρίου και τις ίδιες ημέρες την ερχόμενη εβδομάδα (26, 27 και 28 Ιανουαρίου) .
Για το διάστημα αυτό οι ασθενείς με ιατρική συνταγή θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία υπηρεσίας.
Μετά το πέρας των ανακοινωθέντων κινητοποιήσεων θα συγκληθούν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να καθοριστεί η περαιτέρω στάση που θα τηρήσει ο κλάδος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά.
«Απορρίπτουμε στο σύνολό του το απαράδεκτο κυβερνητικό σχέδιο», τονίζει ο ΠΦΣ και συμπληρώνει: «Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού φαρμακείου και την πλήρη εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, προς εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων».
«Το Φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εξόντωση μας και την κατάρρευση του Ασφαλιστικού Συστήματος», καταλήγει σχετική ανακοίνωση.

Την Τετάρτη στη Βουλή το ν/σχ
Ο κοινωνικός διάλογος τελείωσε και το ν/σ θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή, διεμήνυσε από την πλευρά του ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως «τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς».
«Αιτία πολέμου» για τους φαρμακοποιούς είναι τα πληθυσμιακά κριτήρια που τίθενται για να ανοίξει ένα φαρμακείο, καθώς και η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας.
Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο, καθώς οι αντιρρήσεις των φαρμακοποιών δεν έγιναν δεκτές από την Τρόικα, που απέρριψε τελικά τα αιτήματά τους.
«Φάνηκε ότι δεν υπήρχε σύγκλιση ότι οι φαρμακοποιοί έμειναν πίσω σε κάποιες θέσεις και δεν προχώρησαν στη συναίνεση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «είναι σαφέστατη η ρητή απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων»
 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"