Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

50 δισ. δολ. η αποτίμηση του Facebook

Τα 50 δισ. δολάρια έφθασε η αξία του γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, που πρόσφατα προσέλκυσε επενδύσεις 500 εκατ. δολαρίων από την Goldman Sachs και Ρώσο επενδυτή. 
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των «New York Times», η Αμερικανική επενδυτική τράπεζα επένδυσε 450 εκατ. δολάρια για την αγορά μεριδίου στον επιτυχημένο ιστότοπο, ενώ η....
Ρωσική επενδυτική εταιρεία Digital Sky Technologies 50 εκατ. δολάρια.
Με βάση αυτά τα μερίδια, η συνολική αξία του Facebook αποτιμάται πλέον -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στα 50 δισ. δολάρια. 
Υψηλότερα δηλαδή από την αξία γνωστών και πιο παλαιών εταιρειών του Ίντερνετ, όπως η Ε-bay, που πραγματοποιεί ηλεκτρονικές δημοπρασίες, η γνωστή μηχανή αναζήτησης Yahoo ή ο όμιλος μίντια Time Warner.
Η παραπάνω επένδυση σημαίνει -σύμφωνα με τους αναλυτές- διπλασιασμό της προσωπικής περιουσίας του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που το Forbes αποτιμούσε στα 6,9 δισ. δολάρια όταν η αξία του ιστότοπου ανερχόταν ακόμη στα 23 δισ. δολάρια.
Το Facebook δεν είναι εισηγμένη εταιρεία. Ωστόσο, μετά την παραπάνω συμφωνία, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι πιέσεις για την εισαγωγή των μετοχών του στο χρηματιστήριο θα ενταθούν.
Η επένδυση σ' αυτό σηματοδοτεί ακόμη την έκρηξη του επενδυτικού ενδιαφέροντος για ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η ιστοσελίδα κοινωνικών αγορών Groupon, που πρόσφατα απέρριψε πρόταση εξαγοράς 6 δισ. δολαρίων από την Google, φέρεται έτσι ότι βρίσκεται σε διαδικασία συγκέντρωσης επενδύσεων 950 εκατ. δολαρίων από κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"