Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ζητά τώρα ο Μπαγίς από τη "φίλη Ελλάδα"

Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου 50-50 με την Τουρκία ζητάει ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς, προσθέτοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να ψάξουν… μαζί για πετρέλαιο στον θαλάσσιο χώρο του αρχιπελάγους!

«Η Ελλάδα δεν είναι απειλή σε σύγκριση με άλλες απειλές.
Η Ελλάδα είναι φίλη. Μπορούμε να.... ψάξουμε μαζί στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου και να εξορύξουμε το πετρέλαιο που πιθανόν υπάρχει. Ετσι, θα προκύψει πλούτος και αφθονία και για τις δύο χώρες.

Συνεκμετάλλευση 50-50 του Αιγαίου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη.

Παράλληλα, καλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση να προβεί στην έναρξη εμπορικών σχέσεων με τη «Βόρεια Κύπρο», όπως αποκαλεί τα Κατεχόμενα, και δηλώνει πως μόνο έτσι η Τουρκία θα ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

«Την ίδια στιγμή που το αεροπλάνο της Λουφτχάνσα θα φύγει από τη Γερμανία για να προσγειωθεί στο Ερτζάν, την ίδια ακριβώς στιγμή να φύγει και το πρώτο Eλληνοκυπριακό αεροπλάνο για να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη. Μπορούμε να το κάνουμε.

Και μάλιστα, να μπει στο αεροπλάνο αυτό και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Να έρθει στην Κωνσταντινούπολη και να τον πάμε για ψώνια στην Κλειστή Αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαγίς αναφερόμενος στο Κυπριακό επικρίνει τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση του στο θέμα και τις δηλώσεις του ότι αν δεν υπάρξει λύση, δεν μπορούν να ομαλοποιηθούν ούτε και οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Στον αντίποδα, χαιρετίζει την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα για την πραγματοποίηση μιας ευρωτουρκικής συνόδου κορυφής το 2011. Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Τούρκου υπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Στέφανος Στεφάνου δήλωσε: «Ο Μπαγίς αναποδογυρίζει την όλη εικόνα της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει υποχρεώσεις έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι η Ένωση προς την Τουρκία». 
 Espresso Home Page

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"