Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Κρίσιμη σύνοδος υπό τον φόβο των αγορών

Υπό την σκιά νέας υποβάθμισης της Ισπανίας από την Moody's, συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι 27 ηγέτες της ΕΕ.

Το κλίμα φορτισμένο και βαρύ, καθώς έχει ήδη διαφανεί η διάσταση απόψεων σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της διακυβέρνησης της Ευρώπης αλλά και.... τον τρόπο διαχείρισης των μελλοντικών κρίσεων.

Οι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Κομισιόν φοβούνται νέο κύκλο κερδοσκοπικών κινήσεων κατά του ευρώ, μέσω πιέσεων προς την Ισπανία, ώστε να οδηγηθεί και αυτή η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ηγέτες θα προσπαθήσουν να περάσουν μήνυμα ενότητας στις αγορές, με κοινό ανακοινωθέν «για στήριξη του ευρώ και δέσμευση για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων ώστε να υποστηριχθεί το ευρωσύστημα αλλά και η βιωσιμότητα των εθνικών προϋπολογισμών».

Με τα μάτια των αγορών στραμμένα στις Βρυξέλλες, μια σειρά από ακανθώδη θέματα θα παραμείνουν στο παρασκήνιο ώστε να μην φανερωθεί το χάσμα απόψεων και απειληθεί με ναυάγιο η Σύνοδος Κορυφής.
Ήδη το θέμα το ευρω-ομολόγου μπήκε στο ράφι για ακόμα μια φορά, μετά και την δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο ότι δεν είναι «του παρόντος»
Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν ήταν εκ των υποστηρικτών της ιδέας, που επανέφερε στο προσκήνιο ο πρόεδρος του eurogroup Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ πριν από δύο εβδομάδες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"