Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση Παπανδρέου- Μεντβέντεφ

Eπίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει, εντός του 2011, στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Αστάνα του Καζακστάν.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την Ελληνική οικονομία, με το Ρώσο πρόεδρο να εκφράζεται με.... θετικά λόγια για την πορεία της. Επίσης, τονίστηκε και η διάθεση
περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στα οικονομικά, ενεργειακά, αμυντικά ζητήματα, καθώς και σε εκείνα των διμερών σχέσεων. Τέλος, έγινε αναφορά στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, ενώ θετική ήταν, και από τις δύο πλευρές, η αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα.
"Αναγκαία μια νέα κοινότητα ασφάλειας"
"Η πρώτη, ύστερα από 11 χρόνια Σύνοδος Κορυφής του ΟΑΣΕ, αποτελεί ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας στην υπόθεση της περιφερειακής ασφάλειας και ταυτόχρονα είναι μια πρόκληση, καθώς είμαστε σε μια άλλη εποχή, όπου το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών και ανθρώπων, η τρομοκρατία, οι πρόσφυγες λόγω της κλιματικής αλλαγής, η πρόσβαση στο πόσιμο νερό, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν μορφές της πολιτικής ασφάλειας του 21ου αιώνα που πρέπει να αντιμετωπιστούν", ανέφερε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για "αναζωπύρωση του εθνικισμού", που απέδωσε, εν μέρει, στις ανισορροπίες του παγκόσμιου συστήματος, καθώς και στην "παγκοσμιοποιημένη οικονομία που καθορίζεται από ιδιοτελή συμφέροντα στις αγορές, παρά από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία".


Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις διεθνείς οικονομικές αγορές, κάνοντας λόγο για αύξηση της ανισότητας μεταξύ εθνών.

Ανέφερε, επίσης, ότι ένα άλλο κλειδί για την περιφερειακή ασφάλεια αποτελεί η συνεργασία για τη μετανάστευση, την οποία χαρακτήρισε μεγάλη πηγή ανησυχίας για την Ελλάδα.

Σημείωσε ότι ο ΟΑΣΕ δεν είναι μόνος του στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και κάλεσε σε εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των 56 κρατών που εκπροσωπούνται στον ΟΑΣΕ ώστε "οι κοινωνίες μας να γίνουν πιο ουσιαστικές, πιο ανοιχτές και πιο παγιωμένες, διευρύνοντας ταυτόχρονα την αντίληψή μας για το τι σημαίνει δημοκρατία στη νέα τεχνολογική εποχή των ΜΜΕ και του Διαδικτύου που επιτρέπει μεν μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά από την άλλη εγκυμονεί κινδύνους αν επιτρέψουμε την παραβίαση του προσωπικού απορρήτου".


Συνάντηση Παπανδρέου- Ναζαρμπάγιεφ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ είχε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνδιάσκεψης Κορυφής του ΟΑΣΕ, στην Αστάνα του Καζακστάν. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Ναζαρμπάγιεφ να επισκεφθεί την Ελλάδα και εκείνος δεσμεύθηκε να το κάνει. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις,οικονομικά ζητήματα, που αφορούν στην μεταποίηση και τον τουρισμό και ζητήματα της ομογένειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"