Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Πλήρωσε το χρέος για να σωθεί το σπίτι συμπολίτη!

Παράδειγμα ανθρωπιάς και μεγαλείο ψυχής!
65χρονος Ηρακλειώτης παρέμβει τη κατάλληλη στιγμή, για να βοηθήσει κάποιον που κινδύνευε να χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό και να μείνει στο δρόμο για ένα ποσό της τάξεως περίπου των 6.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" ο άνθρωπος αυτός απέδειξε εμπράκτως την ευαισθησία και την μεγαλοψυχία του με μοναδικό γνώμονα να.... σώσει από την οικονομική καταστροφή κάποιον παντελώς άγνωστο σε αυτόν. 
Έπραξε αυτό που του έλεγε η συνείδηση και η καρδιά του με ταπεινότητα. 
Μακριά από φανφάρες και επικοινωνιακά τερτίπια. Και αυτό είναι το πιο συγκινητικό αλλά και παρήγορο συνάμα.
Τέτοιες πράξεις σε κάνουν να χαμογελάς αισιόδοξα, αναφωνώντας: Και όμως υπάρχουν άνθρωποι!
Επιθυμία του να μην δημοσιευτεί το όνομά του, δείχνοντας το μεγαλείο της ψυχής του, δήλωσε: «Θέλω να βοηθήσω αυτήν την οικογένεια με όλη μου την ψυχή. Δεν θα ηρεμήσει η ψυχή μου και η συνείδηση μου όσο ξέρω ότι θα μπορούσα να σώσω το σπίτι του και δεν το έκανα
Εγώ, ξέρετε, μεγάλωσα ξυπόλυτος, σε μεγάλη φτώχεια. Η ζωή τα έφερε έτσι και σήμερα έχω οικονομική άνεση. Όσο ζω και όσο μπορώ, θα βοηθώ συνανθρώπους μου»
Τι να πει κανείς όταν ακούει τέτοια λόγια Ανθρωπιάς και Αγάπης  για τον συνάνθρωπο του! 
Απλά επικροτούμε τέτοιες ενέργειες και τις προβάλλουμε ως βροντερά παραδείγματα στους ίδιους μας τους εαυτούς πρώτα και μετά σε όλους εσάς, για το πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς τον πλησίον σου, ειδικά τώρα που ζούμε σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, ανέχειας και ηθικής κατάπτωσης.
Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ" 
Για την ιστορία ο 65χρονος είχε διαβάσει το σχετικό ρεπορτάζ στην τοπική εφημερίδα και έσπευσε να ζητήσει πληροφορίες, ώστε να βοηθήσει έγκαιρα. 
Ζήτησε μόνο το τηλέφωνο του δικηγόρου που είχε αναλάβει να κάνει την ανακοπή κατά του προγράμματος πλειστηριασμού για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του ακινήτου και να δρομολογηθούν τα πράγματα, ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"