Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Κόσοβο μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας

Την αποχώρησή της από το κυβερνητικό συνασπισμό ανακοίνωσε σήμερα η «Δημοκρατική Ένωση του Κοσόβου (LDK)», μία ημέρα μετά την κήρυξη βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο τον τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 
Το LDK μέχρι στιγμής εκπροσωπούσαν στην κυβέρνηση συνασπισμού, με πρωθυπουργό τον Χασίμ Θάτσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και 5 υπουργοί, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εξωτερικών.
Οι τελευταίες εξελίξεις.... στην πολιτική σκηνή του Κοσόβου έρχονται την επομένη της κήρυξης βουλευτικών εκλογών για τις 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου να επιλυθεί η πολιτική κρίση που προκλήθηκε από την αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου Φατμίρ Σεϊντίου. Αυτές είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές που γίνονται μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου τον Φεβρουάριο του 2008.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φατμίρ Σεϊντίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρόεδρος του Κοσόβου στις 27 Σεπτεμβρίου μερικές ημέρες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ότι δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως αρχηγός του κράτους και να παραμείνει και πρόεδρος του κόμματός του.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"