Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται ο Ρώσος πρόεδρος στην Κύπρο με σημαντικές συμφωνίες στη ...βαλίτσα του

Ντμίτρι ΜεντβέντεφΠυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την σημαντικότερη επίσκεψη αρχηγού κράτους, του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μντβέντεφ στην Κύπρο
Ο Ντιμίτρι Μεντβέντεβ αναμένεται να φθάσει στο νησί το βράδυ της Τετάρτης και να αναχωρήσει αργά την Πέμπτη.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης κρατείται μυστικό για λόγους ασφαλείας, ενώ τα μέτρα προστασίας του υψηλού προσκεκλημένου είναι δρακόντεια.
Μόσχα και Λευκωσία θα.... υπογράψουν 13 συνολικά συμφωνίες που αφορούν τον οικονομικό, εμπορικό, πολιτικό, και πολιτιστικό τομέα
Αυτό συνδέεται άρρηκτα με το γεγονός ότι το Ρώσο Πρόεδρο θα συνοδεύει ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών. 
Ωστόσο σημαντικότερη θεωρείται η υπογραφή του Εγγράφου Στρατηγικής ανάμεσα σε Χριστόφια και Μεντβέντεβ, στη βάση της Πολιτικής Διακήρυξης που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα το 2008. 
Στο Έγγραφο Στρατηγικής θα καθορίζεται η κοινή δράση Μόσχας και Λευκωσίας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Όσον αφορά στο Κυπριακό η Μόσχα θα ξεκαθαρίσει με τον πιο σαφή τρόπο τη στήριξή της σε λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. 
Επιπλέον θα στηρίξει την κυπριακή ιδιοκτησία των διαπραγματεύσεων, απορρίπτοντας την επιβολή χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας.  
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο Ρώσος ΥΠΕΞ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ξεκαθάρισε οτι η Μόσχα δεν πρόκειται να δεχθεί αλλαγή της διαδικασίας στο Κυπριακό, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται στο ΣΑ, στο οποίο η Ρωσία είναι μέλος. 
 Home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"