Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ανθρώπινο λάθος.

Two Greek F-16 Block-52+Ο ανθρώπινος παράγοντας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Αυγούστου, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του ΓΕΑ.
Οι εμπειρογνώμονες  της Πολεμικής Αεροπορίας αφού μελέτησαν  τις καταθέσεις των πιλότων που συμμετείχαν στην άσκηση και τα στοιχεία πτήσης από το μαύρο κουτί του ενός F-16....
(το άλλο δεν κατέστη δυνατό να ανασυρθεί από το βυθό) κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στα εξής βασικά συμπεράσματα:
* Την ώρα της σύγκρουσης, οι πιλότοι των 2 F-16 δεν είχαν οπτική επαφή.
* Κατά τη διάρκεια του σύνθετου αεροπορικού σεναρίου δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των δύο αεροσκαφών.
Επιπλέον, σύμφωνα  με ανεπίσημες πληροφορίες, το απόρρητο πόρισμα θέτει ζητήματα ασφάλειας πτήσεων και εκπαίδευσης των πληρωμάτων η οποία, λόγω περικοπών στα καύσιμα, έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό. 
Επίσης οι εμπειρογνώμονες επισημαίνουν στην ηγεσία του ΓΕΑ τι πήγε στραβά από τεχνική άποψη έτσι ώστε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα και να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα.
Πάντως, με βάση τις σύγχρονες μεθοδολογίες διερεύνησης, τα περισσότερα ατυχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 74-78%, οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Η σύνταξη του τελικού πορίσματος για τα F-16 θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο.
  news247.gr | Η επικαιρότητα στην Ελλάδα και τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"