Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Στην Ολομέλεια της Βουλής το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη τίθεται προς ψηφοφορία στη Βουλή εν μέσω αντιδράσεων αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικών φορέων αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.
Νέα γενική απεργία έχει κηρύξει για την Πέμπτη, ημέρα της ψηφοφορίας, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ το ΠΑΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Στην απεργία της Πέμπτης με απόφαση της ΕΣΗΕΑ συμμετέχουν και οι.... .... δημοσιογράφοι.
Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ.
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, είπε ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί τεχνητά αντίθεση μεταξύ των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ εξέφρασε την αντίθεση της ΑΔΕΔΥ στις ενοποιήσεις των ταμείων και ανακοίνωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, αποφάσισε και η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Ενημερωτική ημερίδα για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποίησε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένουν να ενημερωθούν οι βουλευτές από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία για τα προβλήματά τους.
 Ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι το ασφαλιστικό και εργασιακό ζήτημα είναι μείζον για την κοινωνία και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονομερώς από τα κόμματα και τους πολίτες, αλλά είναι αναγκαία η συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.
Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του σχολίασε και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας: "να υπενθυμίσω στον κ. Παπανδρέου ότι έχει εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι άλλης χώρας και είναι υποχρεωμένος να σέβεται το Σύνταγμα. Δεν μπορεί να το απαξιώνει και να το κάνει κουρελόχαρτο".
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, τόνισε ότι στο δημόσιο λόγο η κυβέρνηση ξεχνά σκόπιμα το λόγο ύπαρξης του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο δημιουργήθηκε, όπως είπε, για την προστασία των κοινωνικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν είναι δημοσιονομικό αλλά κοινωνικό.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμη ότι ο αγώνας για τη σωτηρία του Ασφαλιστικού είναι αγώνας προστασίας της κοινωνίας και αφορά την ίδια τη δημοκρατία και δεν αφορά μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά το ίδιο το μέλλον των επόμενων γενεών, τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επικείμενη ψηφοφορία θα πρέπει να ακούσουν τις φωνές των πολιτών των περιφερειών τους και να μην υποκύψουν, όπως είπε, στις πιέσεις που θα δεχθούν στα πολιτικά τους γραφεία. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"