Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

«Πέρασε» χωρίς διαρροές το Ασφαλιστικό

Με τις ψήφους όλων των κυβερνητικών βουλευτών υπερψηφίστηκε χθες και επί των άρθρων το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν ειρηνικά έξω από τη Βουλή.
Την τελευταία στιγμή, ο υπουργός Εργασίας απέσυρε και τροποποίησε.... .... δύο άρθρα που αφορούσαν τη διαιτησία, λέγοντας ότι επί του θέματος έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, η οποία θα ενσωματωθεί στο νόμο, μόλις οριστικοποιηθεί.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ψήφισε «ναι» μόνο σε δύο άρθρα (17 και 43), ενώ δύο άρθρα (17 και 73) υπερψήφισαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ
Στον αντίποδα, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ –καθώς και η εκ του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα- ψήφισαν «όχι» σε όλα. 
«Παρών» ψήφισαν οι άλλοι δύο διαγραφέντες από την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου, ενώ την ίδια στάση επέλεξε και ο ανεξαρτητοποιηθείς από τη ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης.
Τα συλλαλητήρια
Με συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων έγιναν το πρωί της Πέμπτης τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κατά του Ασφαλιστικού. Η συμμετοχή εκτιμάται ότι ήταν μικρότερη από τις άλλες φορές (συνολικά υπολογίζεται ότι έλαβαν μέρος 12.000 διαδηλωτές σε όλες τις πορείες στην Αθήνα) γεγονός που εν μέρει αποδίδεται και στην απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Στην απεργία συμμετείχαν και οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι μάλιστα συγκεντρώθηκαν και στον προαύλιο χώρο του κοινοβουλίου, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.
Σύμφωνα με τη ΓΣΣΕ, η συμμετοχή στην απεργία στους χώρους εργασίας ήταν καθολική σε αρκετούς κλάδους και επιχειρήσεις. Ενδεικτικά αναφέρει: Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 100%, διυλιστήρια 100%, πλοία-λιμάνια 100%, κατασκευαστικές εταιρείες-Οικοδομή 90%, τράπεζες-ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΕΛΤΑ-ΟΣΕ-ΕΥΔΑΠ 95%, βιομηχανία-βιοτεχνίες 80%, εμπορικά καταστήματα 80%.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε: «Τα θεμελιώδη κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα δεν παραγράφονται και δεν ακυρώνονται ούτε όταν ψηφίζεται ένας νόμος. Ο αγώνας μας για αυτά τα δικαιώματα θα είναι διαρκής και μακροχρόνιος. Όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας θα τα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ακυρώσουμε αυτές τις απαράδεκτες, αντιασφαλιστικές και αντικοινωνικές ρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"